Wolałabym kupic skądś bo to tak łatwiej a moja anxiety utrudnia mi podjęcie rozmowy kłamliwej z magikiem. Bo ciagle myśle ze oni wiedza i się nie nabierają a mam słaba gadkę xd
Co do alpry to myślę, że zjadłem tego kilka gram, jedyna wada to krótki czas działania. A ostatnio wogóle przestała na mnie działać jak należy, więc walę klona.
Takim fanatykiem alpry jesteś, że klonazepam Ci śmierdzi? Przecież to świetne i uniwersalne benzo. Pozostałym używkom jak tramal, którego używam sporadycznie dla jego działania na serotoninę, czy pregabalina i baclofen których nie używam wcale dajmy spokój.
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
Niektórzy twierdzą, że alkohol nie podbija jakoś szczególnie tolerancji na benzo. Ja się z tym nie zgadzam, dałem ostatnio koledze który sporo pije 1 mg alprazolamu. Nie widziałem po nim działania, on sam nie potrafił jednoznacznie stwierdzić czy coś czuje czy nie, a jadł benzo pierwszy raz w życiu. Myślę, że gdyby tyle nie chlał to poczuł by ten 1 mg bardzo dobrze.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.