Z wyjątkiem : SSRI, stabilizator, kofeina, tytoń (to też trzeba rzucić i przerzucić się na nikotynę vapo), CBD, nootropy, czy jakieś ziołowe-dupe-szwajce.
Jak się ustabilizuję psychicznie to możliwe, że pozwolę sobię na kwasa, grzybki, czy DMT, co jakiś czas.
Całkiem możliwe, że będę w przyszłości korzystał z MPH, ponieważ nie nadaje się do użycia rekreacyjnego, co oczywiście uzgodnię z lekarzem specjalistą.
Wzięłam se raz, drugi trzeci, potem leciałam co weekend a na końcu co dwa/trzy dni.
Trwało to jakiś niecały rok, ostatniego razu prawie się przekręciłam na zjeździe (jedną nogą już byłam w drugim świecie, dosłownie) i to mi wystarczyło, stwierdziłam że to pierdolę i już tego nie tykam, może było jakieś 5 razy (w przeciągu dwóch lat) co wzięłam jedną krechę i na tym się skończyło.
Ogółem staram się trzymać od tego jak najdalej, bo wiem że mnie to może znowu zniszczyć, a wtedy byłam już chodzącym żywym trupem, ciągle chudłam, skóra zrobiła mi się cała szaro-fioletowa a o twarzy już nie wspomnę - wyglądałam jakbym waliła po kablach przez kilka lat, no i jeszcze zniszczone zdrowie i psycha.
Masakra
10 lat temu rzuciłem fajki, do tego już na 100% nie wrócę, co za gówniany nałóg xD
Kiedyś porzuciłam weed, bo miałam po nim krzywe jazdy, ale kilka miesięcy temu - po wielu latach rozłąki - podaliśmy sobie ręce na zgodę.
Więc wychodzi na to, że z niczego nie zrezygnowałam (jeszcze)
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
Zrezygnowałem jeszcze np z DXM benzydaminy ale to tylko dlatego że te dragi po prostu mi sie nigdy nie podobały. Zdarzyło się kilka razy ze względu na okoliczności i tyle.
Nie jem tak samo juz grzybów czy kwasów , psychodelików ogolnie choc chiałbym czasem a to dlatego że jeste uzależniony od klona i po prostu by nie zadziałały.
No i GBL - tez miałem krótki intensywny romans z tym gównem teraz bym nawet za dopłatą nie wziął.
To chyba wszystko co se przypominam na chwile obecną ;)
Miałem zrezygnować z ssri (przerywałem kilka razy w życiu branie takich leków) ale nie chcę znów powtarzać tego błędu i na dniach wykupuję escitalopram by wrócić do przyjmowania tego leku, zbyt wcześnie by odstawiać samemu, tym bardziej bez lekarza.
DXM - zaliczyłem ze 100 tripów i już mi wystarczy, swoje przećpałem.
Gałka muszkatołowa - kilka tripów i mi wystarczy
Oxazepam - kilka prób i ze względu na słabe działanie i wyjebaną tolerkę stwierdziłem, że nie ma sensu tego brać.
Nie pije 2 lata i 8 miesiecy, nie pale od listopada 2018 roku :)
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli
Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.