30 stycznia 20217key pisze: Jak zdamy sobie sprawę, że najbardziej wkurwiają nas odbite w kimś nasze wady jest fajna szansa na rozwój.
Jak ktoś Ci mówi, że chujowo wyglądasz, bo chujowo wyglądasz od ćpania to od Ciebie zależy, gdzie jest problem - dlatego, że ktoś to mówi, czy że chujowo wyglądasz
Na pewno z tym drugim jest więcej pracy.
Często mówimy o kimś z zazdrości... często też dorabiamy filozofię do panującej sytuacji... np.nie stać cię na jeansy za 1000 to mówisz: "A na huj mi takie spodnie jak ja wolę bojówki" (za 60 z LPP).
I tak jest ze wszystkim... jeśli o czymś myślimy tzn. że na nas działa.
https://youtu.be/NvDODVLHkD8
Narcyzm i co taki człowiek potrafi zrobić można sobie wszelako poczytać na internetach.
Natomiast borderlin-a łatwo rozpoznać po... SKOKACH zachowań w jednej rozmowie, gdzie osoba potrafi być najlepszym przyjacielem/towarzyszem życia przez 2 godziny, nagle masz PSTRYK i w ogóle to spierdalaj z mojego życia...bo mnie wykorzystujesz i milion innych powodów abyś po prostu "dał se siana"...
inni to podepna pod schizofrenie...
ale bordera poznasz po tym, że reaguje on na pewne "przyciski" w rozmowie, gdzie komplement ( który jest wysoce trafiony ) potrafi zmienić bordera, w potulnego kotka.
W teorii da się takim borderem sterować... ale trzeba by było nie mieć sumienia ani go NIE KOCHAĆ aby wykorzystywac tego typu wiedzę, by było ok. Bo tak na prawdę sami siebie w pewnym momencie zaczniemy robić w...chuja.
sertralina i lamotrygina to dobre środki na to zaburzenie ?
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
Lamotrygina stabilizuje ale ja ją odstawiłem po jakimś czasie, bo czułem się jakiś taki nijaki.
A jak się ma walenie amfetaminy mając bordera?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu
W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.
USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad
Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.