Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 977 / 223 / 0
4 miesiące.
  • 1341 / 269 / 0
09 marca 2021misspill pisze:
Ty masz zupełnie lekką odstawkę, w 7 dni z 1200mg? Jak długo brane? Miesiącami, latami?
Dokładnie.

Zamień na coś zdrowszego. Ashwagandhe, taurynę? Przynajmniej do czasu, jak nast. pregaby nie kupisz.
10 marca 2021Fruktoza pisze:
4 miesiące.
%-D %-D
Ty powinieneś jakieś przyjęcie urządzić, że to tak łatwo poszło. 1,2g to sporo i 4 miechy też.
  • 904 / 184 / 0
Niektórzy nie mają skręta nawet z wysokich dawek i po roku. Taka substancja, wonder drug gdyby nie zapierdalająca w podskokach tolerancja oraz postępujace problemy z pamiecia (wiadomo, u starszych osob po rozpoczeciu kuracji nastapi to szybciej).
  • 92 / 11 / 0
Z FaQ nie umiałem tego wywnioskować, ale czy schodzenie z pregabaliny może nieść za sobą ból mięśni?
Od kilku dni jestem na 75mg (bo zamiast cold turkey schodzę powoli), i od tego czasu strasznie bolą mnie plecy, nie wiem co dokładnie, ale gdzieś odcinek lędźwiowy. Ból nie ustaje nawet po masażu czy rolowaniu. Ogólnie mam problem z plecami, od zawsze miałem, tylko raczej pojawiał się po ciężkich treningach i ustawał po lekach przeciwzapalnych. Czy ten utrzymujący się ból może być związany ze zmniejszoną dawką leku?
Annie Crawford is an FBI Agent. She is a mentally disturbed woman who constantly sees hallucinations. She is suffering from bipolar disorder, and takes excessive amounts of Lunatrix and is extremely paranoid
  • 1341 / 269 / 0
pregabalina działała przeciwbólowo, ale chyba to nie są jej objawy (ona nie jest taka chamska), musiales to miec od czegos innego a pregabalina to tylko maskowala
  • 904 / 184 / 0
Ktoś tu pisał coś o nerkach, które prega może przeczochrać..
  • 1670 / 305 / 0
Wątpię. Prega może spowodować retencję wody (u mnie wystąpiła tylko raz, przy pierwszej dawce), a poza tym jest wydalana w niezmienionej postaci w moczu... Co to oznacza, chyba nie muszę mówić %-D
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 510 / 112 / 0
Powiedz, bo nie wiem co masz na myśli
  • 3689 / 610 / 1
Możesz się wtórnie naćpać, ot co.
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 510 / 112 / 0
Wziąłem to pod uwagę, ale nie wierzyłem, że o to chodzi.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii

Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.