Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 463 / 6 / 0
Co o tym myślicie, bardziej ode mnie doświadczeni w tabakowych tematach? Palenie w metalowej fajce, bongu lub ubicie w gilzę. Zadziała podobnie do tytoniu? Mocniej? Słabiej? Czy wogóle odpada taka opcja?
  • 911 / 206 / 1
Nieprzeczytany post autor: dajmon »
Odradzam całemu społeczeństu palenie aromatycznej tabaki - wydzielają się takie syfy do dymu, że nie idzie tego w ustach utrzymać. Sprawa inaczej się ma co do czystych tytoniowych tabak. Można je palić, ale po co? ;] Nie dość, że materiał w trudnej do palenia formie, to jeszcze drożej wychodzi... chyba że ktoś lubi się zajebać nikotyną to niech zapali tytonie Virginia. Na pewno rzuci palenie :cool:
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
  • 54 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: elf »
Tabaka do snuffania jest do snuffania. istnieją do żucia/picia, lecz o paleniu nie ma mowy. to inny proces produkcji tytoniu i syfy pokroju wosku;).
najlepiej sobie snuffnac pożądnie a nie wydziwiać
I zabij tę myśl, bo Cię zatruje..
  • 463 / 6 / 0
Spytać zawsze można. Lepsze to niż się zastanawiać bez odpowiedzi ;]
  • 911 / 206 / 1
Nieprzeczytany post autor: dajmon »
Snuffać z ręki i bez gadania! ;-)
Zażółć Gęślą Jaźń
:grzybki: :fuj: :rzyg:
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Gobel »
Moje ulubione tabaki to Fribourg&Treyer i Packard's Club Snuff. Co się zaś tyczy zapchanych śluzówek i przesuszonego nosa, to jest na to sposób - płukanie zatok solanką z czajniczka zwanego Jala-Neti lub bezpośrednio, podstawiając nos pod bieżącą wodę z kranu. Odrobina wprawy, dwa zabiegi dziennie i nie ma szans, by nos nam się zatykał/wysuszał - nieważne czy wciągamy tabakę, czy 2-CT-7 ;)
  • 118 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: seb123 »
heh... ze tak powiem troche uzaleznia tabaka...myślałem ze mniej mialem całą tabakiere red bulla obrobiłem ją sam w 3 tygodnie...ostatnia krecha byla ponad 20 cm xD

po 3 dniach nie wciągania gdybym miał okazje to bez zastanawienia pizgnął bym taką 20 cm...
zycie ma sens...czasami...

banany na twarzy żadnych warzyw jeśli cos nas parzy to piaseczek na plazy
banany na twarzy żadnych warzyw chce widzieć jak w oczkach szczęście sie żarzy
  • 93 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Hekate »
To takie szczeniackie wciągać tabakę na krechy. Tu chodzi o delektowanie się aromatem. Tabaki firmy WOS są zdecydowanie najlepsze!
Doszczętnie rozbity Wichman zginął w ucieczce z rąk rozjątrzonych najazdem chłopów.
  • 118 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: seb123 »
oj ale jak posypie na ręke w to miejsce przeznaczone do tabaczenia xD to zawsze sie nosek pobrudzi...
heh lubie kreślic...mmm bardzo długa ale wąska kreseczka albo taka ze trzeba zwinąć banknot bo moja rurka specjalnie do tego przygotowana jest za mała xD
zycie ma sens...czasami...

banany na twarzy żadnych warzyw jeśli cos nas parzy to piaseczek na plazy
banany na twarzy żadnych warzyw chce widzieć jak w oczkach szczęście sie żarzy
  • 62 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Prometeusz »
Virus X pisze:
Co o tym myślicie, bardziej ode mnie doświadczeni w tabakowych tematach? Palenie w metalowej fajce, bongu lub ubicie w gilzę. Zadziała podobnie do tytoniu? Mocniej? Słabiej? Czy wogóle odpada taka opcja?
Można bez problemu, tylko trzeba dobrać smak. Np. Rebbull jest za ostry, ale dobry jako kadzidełko.
Gletscher Prise to jeden z najlepszych dymów, jakie miałem w ustach. Autentycznie mroźny.

I gówno mnie obchodzi, do czego tabaka jest projektowana.

Można je palić, ale po co?
Bo zajebiście smakują. Tak, jakbyś się nie domyślił.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.

Prof. Marcin Wojnar o alkoholach 0%: Piwo bezalkoholowe podtrzymuje mechanizmy uzależnienia

Coraz więcej osób sięga po piwo bezalkoholowe, wierząc, że to zdrowy wybór. Czy na pewno? Prof. Marcin Wojnar tłumaczy, dlaczego „zerówki” mogą być poważnym zagrożeniem – zapraszamy do przeczytania wywiadu.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.