Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Ile już bierzecie, w jakiej częstotliwości i po jakim czasie od zaczęcia brania odczuwacie i/lub zauważacie trwałe zmiany w organizmie (skórne, w obrębie narządów, w układach itp). :pacman: :pacman:
  • 347 / 75 / 0
Haha, jak waliłem w ciągach to zmiany były diametralne :D od 2 miesięcy ograniczyłem i waga powoli idzie na plus. Waliłem rok czasu w ciągu i na ten moment moge powiedzieć że wyglądam całkiem dobrze, prawie tak jak przed wjebaniem się. Policzki troche zapadnięte mam
  • 64 / 6 / 0
Za niecały miesiąc stuknie kompletny rok od ostatniego zażycia amfetaminy, leciałem w ciągach od połowy 2017 roku do połowy 2018, potem przerwa z pojedynczymi wpadkami po czym w 2019 roku totalny powrót i ostra jazda bez trzymanki przez pół roku, później trochę mniej. amfetaminę poznałem w 2016 roku, ale jak wiadomo - mówiłem jak każdy, że się nie wjebię. Minusy odstawienia amfetaminy? Nie dostrzegam, a zalety? Długo by wymieniać :)
Pozdrawiam,
mj
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.