Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Ile już bierzecie, w jakiej częstotliwości i po jakim czasie od zaczęcia brania odczuwacie i/lub zauważacie trwałe zmiany w organizmie (skórne, w obrębie narządów, w układach itp). :pacman: :pacman:
  • 347 / 75 / 0
Haha, jak waliłem w ciągach to zmiany były diametralne :D od 2 miesięcy ograniczyłem i waga powoli idzie na plus. Waliłem rok czasu w ciągu i na ten moment moge powiedzieć że wyglądam całkiem dobrze, prawie tak jak przed wjebaniem się. Policzki troche zapadnięte mam
  • 64 / 6 / 0
Za niecały miesiąc stuknie kompletny rok od ostatniego zażycia amfetaminy, leciałem w ciągach od połowy 2017 roku do połowy 2018, potem przerwa z pojedynczymi wpadkami po czym w 2019 roku totalny powrót i ostra jazda bez trzymanki przez pół roku, później trochę mniej. amfetaminę poznałem w 2016 roku, ale jak wiadomo - mówiłem jak każdy, że się nie wjebię. Minusy odstawienia amfetaminy? Nie dostrzegam, a zalety? Długo by wymieniać :)
Pozdrawiam,
mj
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
USA: Co czwarty kierowca, który zginął w wypadku, był pod wpływem marihuany

Nowe badanie przeprowadzone w stanie Ohio pokazuje, że ponad 40 proc. kierowców, którzy zginęli w wypadkach drogowych, miało we krwi THC – substancję psychoaktywną zawartą w marihuanie. Średnie stężenie było wielokrotnie wyższe niż poziom uznawany za bezpieczny.

Ekstrakt z konopi wykazuje wyższą skuteczność niż opioidy u pacjentów z przewlekłym bólem pleców

Ekstrakty z konopi pochodzenia roślinnego zapewniają lepszą ulgę w bólu oraz inne klinicznie istotne korzyści w porównaniu z opioidami u pacjentów cierpiących na przewlekły ból dolnej części pleców – wynika z danych z badania klinicznego opublikowanego w czasopiśmie Pain and Therapy.

Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych

Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.