Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1195 / 139 / 0
Przede wszystkim skutki uboczne wielu lat brania Tramalu to zmiana psychiki i sposobu myślenia do normalnych ludzi. Jest to mocno widoczne, podchodzi się bezemocjonalnie do tematów którymi jaraja się normalni ludzie. Jest się takim mało impulsywnym człowiekiem, podejście do życia jest oschle.
  • 2659 / 559 / 0
To nic wyjątkowego co przynosi konkretnie tramal przecież. Przy ssri jak sertra i wszystkich innych jest to samo a i zgaduje że każdy user jakichkolwiek dragów może poza stimami i alkoholem do tego momentu w życiu dochodzi że ma w dupie sporą część tego, co interesuje większość społeczeństwa.
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 1195 / 139 / 0
O tak, ludzie się jakimiś pierdołami jaraja, są bardziej skłonni do relacji głębszych z innymi, a po latach tramalowania ciężko wchodzic w relacje z normalnymi ludzmi bo głową pracuje na zupełnie innym odbiorze
  • 355 / 38 / 0
Czy odczuwał ktoś kilkutygodniowe chroniczne zmęczenie i senność po dłuższym trampieniu?
  • 577 / 127 / 0
Tak.
  • 5 / 1 / 0
Czy spotkał sie ktos z was z wysychaniem ust, skory nad ustami i nosem? U mnie za kazdym razem pojawia sie tam zaczerwienienie, a nawet wychodzą jakies dziwne pryszcze. Można sie przed tym zabezpieczyć??
  • 389 / 28 / 0
12 grudnia 2020crocodilla pisze:
Też tak macie, że przy wysokiej gorączce tramadol powoduje drgawki? Przestaje działać i jak ręką odjął.
Przy jak wysokiej gorączce?

16 wrz 2023 - scalenie postów - d5
07 grudnia 2020avant pisze:
Opioidy podwyższają prolaktynę, dodatkowo jeżeli bierzesz metoklopramid przeciwwymiotnie to możesz spodziewać się jeszcze większego wzrostu.
Można prosić o więcej info nt?
Uwaga! Użytkownik vzpe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 577 / 127 / 0
38 stopni i więcej. Gdzie bez tramadolu drgawek brak.

Wyszukaj sobie wpływ opioidów na układ endokrynny. Jest całe zestawienie jak wpływają na poziom danego hormonu.
  • 25 / 5 / 0
23 stycznia 2021vzpe pisze:
07 grudnia 2020avant pisze:
Opioidy podwyższają prolaktynę, dodatkowo jeżeli bierzesz metoklopramid przeciwwymiotnie to możesz spodziewać się jeszcze większego wzrostu.
Można prosić o więcej info nt?
Wiem, że nie jest to opracowanie naukowe lecz potwierdzato co napisałem wyżej.
https://wylecz.to/badania-laboratoryjne ... iem%20leku.

Tutaj link do poważniejszego źródła
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/6780593/

Tutaj jest opis badania poziomu prolaktyny, przed pobraniem próbki do oznaczenia ilości prolaktyny podaje się metoklopramid
https://www.badania-medyczne.pl/badanie ... midem-mtc/
Mam nadzieję, że trochę rozjaśniłem sprawę :tabletki: :tabletki:
  • 1195 / 139 / 0
Cóż prolaktyna odpowiada za stany w których nic nam się nie chce, na nic nie mamy siły. Obstawiam u siebie też podwyższony poziom jej. Obecnie redukuje tramal do zera i zmierzę sobie hormony ogólnie, jeśli prolaktyna faktycznie będzie wysoką będę musiał zbić ja cabaserem ale tu już koledzy pakerzy pomogą jak to zrobić
ODPOWIEDZ
Newsy
Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.