Czy od choliny z inozytolem można się uzależnić ??
Pozdrawiam
Obecnie zażywam:
- Szafran, ekstrakt standaryzowany na co najmniej 0.3% safranalu - biorę już dłuższy czas
- Dziurawiec - ekstrakt starndaryzowany na 0.3% hiperycyny
- L-Tryptophan - 500mg (wiem że 5-HTP lepsze do odbudowania serotoniny, ale powodowało ono u mnie jadłowstręt plus dziwne jazdy z sercem)
- Trazodon w formie Trittico CR 100mg przed snem
Chciałbym do tego dorzucić jakiś nootrop, NAJLEPIEJ jeśli to będzie coś z apteki - wiadomo, stała dawka i czystość. Obawiam się jednak, że piracetam nie działa już na mnie tak jak przy pierwszych terapiach, dlatego szukam czegoś innego.
Czy jest coś co mogę dodać do stacka, a co byłoby na białą receptę?
Interakcje zweryfikuję we własnym zakresie... Szafran działa na NMDA, jest słabym inhibitorem zwrotnego wychwytu serotoniny i dopaminy, prawdopodobnie działa też na GABA, dziurawiec działa na NMDA z tego co pamiętam. Nie spodziewam się jakichś groźnych interakcji nootropów z naturalnymi antydepresantami, ale muszę pozostać ostrożny
-lęki
-brak motywację
-słabą pamięć i koncentrację
Gdzie to kupić? Kompletnie na tym się nie znam.
18 stycznia 2021Marcins96 pisze: Zajebisty stack na WYCISZENIE. Naprawdę to działa, na mnie doskonale.
Ashwaganda + inozytol + tauryna + witamina C duża dawka + olej lniany
Rozrabiam wszystko w szklance wody - chlup i poziom zdenerwowania, ogólnej frustracji i spierdolenia (każdy nerwicowiec wie o czym mówie) minus 100% fajnie uspokaja myśli i podnosi humor, łapie się wyjebke na pewne sprawy.
Ashwa i tauryna podnoszą gaba i zbijają kortyzol tak jak i Wit C. Olej lniany to nie wiem po co, ale Sttreetart mówił że z tłuszczem warto wszystko brać to tak też robię i nie narzekam
15 minut po wypiciu tego i można w spokoju obejrzeć film, czy zasnąć - stosowałem też przed medytacja - poprawia jakość medytowania - fajnie se muzykę relaksacyjna załączyć i w ogóle można odpłynąć
Polecam jako były nerwicowiec, który nie wiedział co to minuta bez pojebanych myśli :)
Nie wiem czy na każdego zadziała. Ja odstawiłem już sporo czasu temu alkohol, fajki, kofeinę i wszystko co nie zdrowe, oraz trzymam dietę - więc te ziołowe rzeczy i suple działają na mnie naprawdę MOCNO - nigdy wcześniej nie przypuszczałem że takie gowno jak jakas ashwaganda i olej lniany mogą leczyć nerwice, a użytkowników piszących o takich cudach uważałem za pojebow :) a okazało się, że sam byłem debilem :) przestroga dla innych
człowiek se wrzuca taki stack z gówienek ziołowo witaminowych a działa jak kiedyś tabletka relanium - Przeciez to jest piękne
1.Inozytol kupcie sobie w proszku bo w tabsach się nie oplaca. Ja daje 6 gram do takiego drinka
2.ashwe mam w proszku korzen, daje trzy łyżeczki
3.Witamina C 2 tysiące
4. Tauryna, nie wiem sypie na oko sporo
5.olej lniany dwie łyżki
Polecam :)
Kopiuje swój post z dopingu mózgu - ale moim zdaniem realnie mocno działający stack na problemy wielu osób - więc warto wrzucić i tutaj
24 lutego 2021MarekLuto pisze:Cześć. Zainteresował mnie twój zestaw. Pytanie na ile działa, gdzie opłaca się kupować składniki najbardziej i ile razy dziennie można stosować taki stack. I czy znasz jeszcze jakieś fajne suplementy?18 stycznia 2021Marcins96 pisze: Zajebisty stack na WYCISZENIE. Naprawdę to działa, na mnie doskonale.
Ashwaganda + inozytol + tauryna + witamina C duża dawka + olej lniany
Rozrabiam wszystko w szklance wody - chlup i poziom zdenerwowania, ogólnej frustracji i spierdolenia (każdy nerwicowiec wie o czym mówie) minus 100% fajnie uspokaja myśli i podnosi humor, łapie się wyjebke na pewne sprawy.
Ashwa i tauryna podnoszą gaba i zbijają kortyzol tak jak i Wit C. Olej lniany to nie wiem po co, ale Sttreetart mówił że z tłuszczem warto wszystko brać to tak też robię i nie narzekam
15 minut po wypiciu tego i można w spokoju obejrzeć film, czy zasnąć - stosowałem też przed medytacja - poprawia jakość medytowania - fajnie se muzykę relaksacyjna załączyć i w ogóle można odpłynąć
Polecam jako były nerwicowiec, który nie wiedział co to minuta bez pojebanych myśli :)
Nie wiem czy na każdego zadziała. Ja odstawiłem już sporo czasu temu alkohol, fajki, kofeinę i wszystko co nie zdrowe, oraz trzymam dietę - więc te ziołowe rzeczy i suple działają na mnie naprawdę MOCNO - nigdy wcześniej nie przypuszczałem że takie gowno jak jakas ashwaganda i olej lniany mogą leczyć nerwice, a użytkowników piszących o takich cudach uważałem za pojebow :) a okazało się, że sam byłem debilem :) przestroga dla innych
człowiek se wrzuca taki stack z gówienek ziołowo witaminowych a działa jak kiedyś tabletka relanium - Przeciez to jest piękne
1.Inozytol kupcie sobie w proszku bo w tabsach się nie oplaca. Ja daje 6 gram do takiego drinka
2.ashwe mam w proszku korzen, daje trzy łyżeczki
3.Witamina C 2 tysiące
4. Tauryna, nie wiem sypie na oko sporo
5.olej lniany dwie łyżki
Polecam :)
Kopiuje swój post z dopingu mózgu - ale moim zdaniem realnie mocno działający stack na problemy wielu osób - więc warto wrzucić i tutaj
Cała reszta pewnie też działa, ale w nie jakiś zauważalny dla mnie sposób
Inozytol nie działa na mnie w taki sposób w jaki bym chciał, żeby działał
a tauryna a i owszem
Zaznaczam, że jestem nerwicowcem, zmagam się z niskim poziomem GABA po latach piwkowania i celuje w specyfiki, które pozwolą uspokoić myśli, wyciszyć się i nabrać dystansu
Nie wiem w co Ty celujesz. Powiedz to może pomogę
No ale nie żałuje bo nie ćpam i nie piję. Więcej bym na dragi wydał. Bez tego mixa to bym dalej był zaślepiony w nałogu.
Teraz zostaje tylko wenla na 2 miechy i trzeba coś fizycznie zaczac działać żeby powrotu nie było.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
1 Brahmi ekstrakt 50% | Bacopa monnieri -
2 ALCAR | Acetylo-L-karnityna
3 Cholina | Dwuwinian choliny
4 EGCG ekstrakt 50% | Camellia sinensis
5 Fosfatydylocholina 20% | Helianthus annuus -
6 Hupercyna A 1% | Lycopodium serratum -
7 Koenzym Q10 | Ubichinon -
8 SAM-e | S-adenozylometionina
9 Męczennica ekstrakt 20% | Passiflora Incarnata -
Do tego gingofar i zenszen omega 3 Wit b magnez cynk i przyprawy (kurkumina, pieprz czarny, pieprz cayenne, cynamon, gozdziki, kakao, imbir, gałka, dziurawiec .
Chodzi mi o polepszenie pracy mózgu i lepsze samopoczucie
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/eudrugs-markets-key-insights_0.jpg)
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/jurekpatryk.jpg)
Ćpali po 96 godzin, żeby cokolwiek poczuć. Fragment mocnego reportażu Patryka Jurka
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/mjleaves.jpg)
Polska zmaga się z "treatment gap". Psycholog: etykieta ćpuna blokuje dostęp do pomocy
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-07-28_19-48-14.png)
Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna
Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/76-25649_g.jpg)
19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu
Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/mississauga.png)
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych
Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.