Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 95 / 1 / 0
Ja piję alkohol często po ok 8h od zarzucenie. Nie zauważyłem żadnych negatywnych interakcji. Nie są to też duże ilości raczej piwko dwa.
Czy też macie tak że po 3/4 h lekko jakby schodziło ale po odpoczynku wraca czujność ? Czy próbował ktoś powiedzmy rano 200 i 200 po południu?
  • 7 / 1 / 0
200 i 200 to jak dla mnie murowana bezsenność. Modafinil działa około 10 h. Godzina na wkrętkę, 8h działania, godzina na zejscie. Nie jest tak,że po 3-4 godzinach zjadasz cos co Ci mocniej obciaza zoladek i energia idzie na trawienie? Stąd może być lekka zmułka.
Hops, hops
  • 95 / 1 / 0
Nope. Jem tylko lekkie posiłki przy modi. Prawie zawsze mam tak że właśnie w połowie jakby już się kończyło, odpocznę z godzinkę i dalej leci :D dzięki za odpowiedź. Może raczej setki powinienem brac
  • 11 / 1 / 0
Były już pytanaa dot. układu krwionośnego, ale jasnej odpowiedzi nie znalazłem. Mi się wydaje, że po kilku miesiącach stosowania jakby czuję serce, a wcześniej nigdy takiego efektu mie miałem. Czy ktoś miał podobnie? Jakieś metody eliminacji tego efektu?
  • 3455 / 1122 / 0
Może beta-blokery unormowałyby sytuację? Pewnie udałoby się zbić wrażenie ucisku w klatce.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 11 / 1 / 0
12 stycznia 2021misspill pisze:
Może beta-blokery unormowałyby sytuację? Pewnie udałoby się zbić wrażenie ucisku w klatce.
Dzięki, poszukam. Nie wiem co to te blokery, nigdy problemów z sercem....
  • 4 / / 0
Mam Modafinil z arenismedico, chcialem z tym jechac do niemiec (30 tabletek) na wlasny uzytek. Bedzie problem na granicy z tym w razie przeszukiwania lub pieska? Jade busem
  • 7 / 1 / 0
Posiadanie Modafninilu nie jest nielegalne w Niemczech. To lek na receptę. Nikt nie powinien mieć problemu z tym że wwozisz swoje leki. Chyba, że planujesz przerzut tirem.
Hops, hops
  • 2008 / 494 / 0
To, że coś jest lekiem na receptę nie indukuje legalności przy przewozie przez granicę. Psy nie są szkolone do szukania modafinilu. Trzeba by znać akty prawne jakie tam obowiązują.
  • 7 / 1 / 0
Nie indukuje oczywiście ale ryzyko jest niskie lub żadne. Kontrole są nakierunkowane na COVID a nie parę blisterkow leku. W najgorszym wypadku mogą Ci tę modę zabrać bo na pewno nikt Cię za to nie wsadzi.
Hops, hops
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.

W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.

Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.