Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3651 / 999 / 2
Ile kurkumy? Unifiram daje efekt natychmiastowy i trwa on do około 3h. Tu chodzi o działanie doraźne. Długofalowe to inna bajka.

Możliwe, że humor i euforię podkręciła Ci kurkuma.
sky is the limit
  • 14 / 1 / 0
Jest jakaś zasadnicza różnica między podaniem pod język a oral? Czy tylko czuć mniejsze działanie doraźne?
  • 3651 / 999 / 2
Zawsze stawiałem na to, że ampakiny mają klepać "od razu". To taki zastrzyk energii, tak jakbyś włączył nitro w "szybkich i łagodnych". Działanie jest silniejsze, przez co łatwiej wykorzystać ten potencjał.
sky is the limit
  • 14 / 1 / 0
Ok, załadować pod język i czekać do rozpuszczenia?
Czy ten efekt nitro czuć również przy długotrwałym stosowaniu Uni? Występuje jakaś tolerancja?
  • 3651 / 999 / 2
Załadować pod język i trzymać do momentu, kiedy już nie będziesz czuł goryczy. Wtedy popijasz. Niestety, efektu nitro nie czuć przy długotrwałym stosowaniu. Zresztą z ampakinami to trzeba delikatnie się obchodzić, bo to są według mnie najpotężniejsze nootropy. Gdzieś czytałem, że tolerancja na sunifiram jest ujemna (tak jak na atropinę - kumuluje się na pewien okres), chociaż są też opinie, że dodatnia. Ja trzymam się zasady, że nie przesadzać z nadmiarem ampakin. Co jakiś czas przyda się przerwa.
sky is the limit
  • 9696 / 1908 / 2
14 stycznia 2018kkubanczykk pisze:
Występuje jakaś tolerancja?
Wykosi Cie z mineralow.
Glownie sod- wapn-potas.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 3651 / 999 / 2
Dokładnie, tak jak Stteetart napisał. Przy tak silnym nootropie musisz mieć full spektrum witamin, minerałów, kwasów tłuszczowych. Jeszcze na dodatek Unifiram wykazuje silniejsze działanie na tę samą dawkę, więc tym bardziej trzeba uważać. Chociaż moim skromnym zdaniem:
Spoiler:
sky is the limit
  • 14 / 1 / 0
21 sierpnia 2017Stteetart pisze:
Z tą Cholina dalej nie wiem po co ona przy agonistach nmda.
To jak to wkoncu jest z ta cholina? Wszędzie jest napisane, żeby przy Suni brać Cholinę. Rozumiem, że do Uni sprawa ma się tak samo?
  • 3651 / 999 / 2
Tak, brać cholinę. Najlepiej CDP-Cholinę. Uni i Suni to "prawie" to samo.
sky is the limit
  • 69 / 9 / 0
Zawsze stosowałem piracetam/ fenylopiracetam przed tripem w celu podbicia działania LSD. Ze względu na małą dostępność poprzednich preparatów czy ktoś testował Unifiram w tym celu?
ODPOWIEDZ
Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.