Dział poświęcony dyskusji nt. doboru zestawu nootropów.
ODPOWIEDZ
  • 61 / 5 / 0
hej czy mogę stosować doraźnie stack hordenina + l-dopa + nalt + dlpa + kofeina bedac na 150mg sertraliny? oczywiscie wiem o skutkach dlugofalowego jedzenia l-dopy wiec nie bede go naduzywal.
  • 1 / / 0
Hej, jestem nowy w temacie i nowy na forum, w związku z tym jeśli zły dział to proszę o przeniesienie.

Zastanawiam się nad zakupem gotowego stacka z tym ,że nie wiem czy będzie opłacalny . Potraficie moze przewidziec dzialanie tego?
Cena 120 kapsulek - 159zl
Sklad w 4 kapsulkach
NALT 500MG
Alpha gpc 400mg
Zen szen syberyjski 300mg
Urydyna 50mg
Wit b6 5mg
Kwas foliowy 200 kg
B12 100 ug
Cynk 15mg
Magnez 114mg

Z góry dzięki za wszystkie odp

/Proszę bardzo, przeniesiono/ ~misspill
  • 32 / 2 / 0
Witam czy taki zestaw coś pomoże na lęki ? Czy nabawię się prędzej ZS ?

Cholina& izolyt x 1 z rana
Ltryptofan x 1 na noc
Różaniec i lawenda x 2 dziennie
Olej z wątroby rekina 6x dziennie
Olej cbd 5% co 5 h
Acc optima x1
Wapń
Magnez
Witamina b complex
Cynz 27 mg z rana
:halu:
  • 1298 / 258 / 0
29 grudnia 2020Z3NX pisze:
Potraficie moze przewidziec dzialanie tego?
Motywacja, libido, skupienie może.
29 grudnia 2020archimedes pisze:
Witam czy taki zestaw coś pomoże na lęki ? Czy nabawię się prędzej ZS ?
Powinno, ale zależy czego oczekujesz i jaki masz poziom lęku.
Izolit to płyn do gipsu, więc nie polecam. Chyba chodzi o inozytol? %-D
Nie wiem jak działa rekin jeszcze.
  • 6 / / 0
Witam serdecznie, to mój pierwszy post na forum, dlatego chciałbym sięgnąć po waszą pomoc, oraz przeczytać wasze rady.
Co sądzicie o takim mixie?

Aktualnie stosuje codziennie:
Omega 3 EPA 330 DHA 220 1 kaps.
Kreatyna 5g
Wit. D3 + K2 1 kaps.
B6 + chlorek magnezu 1 kaps.
Kurkuma 10g + Pieprz ok. 1g
Kakao 20 g
Imbir 5g
Goździki 4 szt.
Ashwagandha (extract) 9% 590 mg, 47,2 mg witanolidów, 6 mg alkaloidów 1 kaps.

Od czasu do czasu wieczorami piję napar z:

Kocimiętka
Passiflora
Damiana
Szyszki chmielu

Natomiast chcę wdrożyć coś nowego m.in. na koncentracje, pamięć, pobudzenie, motywację do pracy intelektualnej i fizycznej.

Posiadam takie suple, ale jeszcze ich nie stosuję:
Gotu Kola (ziele)
Shankhapushpi (ziele)
Brahmi (Bacopa monneri) (ziele)
Różeniec górski (korzeń)
Cytryniec chiński (susz. owoce)
Maral (Leuzea) (korzeń)
Ilex Guayusa (liście)

Moje pytanie brzmi:
Czy mogę łączyć te wszystkie suple razem ze sobą? Jak stosować wyżej wymienione? Codziennie?
W jakich dawkach najlepiej przyjmować, aby pojawiły się zauważalne efekty?
Opłaca się stosować w dawkach jakie zalecają na opakowaniu, większych, mniejszych?
Ewentualnie, co byście jeszcze dorzucili?

Dodam, że od roku nie piję alkoholu, sporadycznie pale Mj :liść: ok. raz na 2 msc., jestem aktywny fizycznie, zdrowo się odżywiam oraz stosuję 2 msc. nofap.

Zależy mi na poprawie koncentracji, pamięci. Brakuje mi również hmm jak to określić "chęci do działania" w aspekcie psychicznym. Trudno jest mi się zabrać do pracy intelektualnej, uczenia się.

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi, jest to bowiem dla mnie bardzo ważne, gdyż od jakiegoś czasu źle mi się z tym żyję :płacz:
Zbliża się bardzo intensywny okres w moim życiu, dlatego sięgam po pomoc w postaci supli i waszej rady na ten temat.
  • 3454 / 1110 / 0
Co to jest Lausea?
Masz wysoko standaryzowany ekstrakt Ashwagandhy? Całkiem spora zawartość witanolidów.
Chyba nic nie blokuje, by użyć sporej dawki Różeńca. I jak to przy MAOI pojawią się chęci.
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 2939 / 1593 / 35
Maral (Leuzea) (korzeń) od Marala czyli jelenia szlachetnego, którego ludzie podglądali jak żarł to i dzięki temu zobaczyli jak podnosi energię i syntezę białek. Podobne do cyanotis arachnoides tylko, że niby szybciej efekty w przypadku cyanotis arachnoides 3 miesiące na te najmocniejsze z białkiem, tutaj niby szybciej jest kwestia indywidualna. Na siłkę ok.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 6 / / 0
02 stycznia 2021misspill pisze:
Co to jest Lausea?
Masz wysoko standaryzowany ekstrakt Ashwagandhy? Całkiem spora zawartość witanolidów.
Chyba nic nie blokuje, by użyć sporej dawki Różeńca. I jak to przy MAOI pojawią się chęci.
Co do Ashwaghandy to wziąłem ten ekstrakt, ponieważ wczesniej miałem inny z mniejszą zawartością witanolidów i nie zauważałem aby na mnie jakoś szczególnie działał.
Po tym czuję się mniej rozdrażniony, mam trochę lepszą tolerancje na stres (chyba, że po prostu zmieniłem podejście do tego typu sytuacji i nie ma to nic wspólnego z tym suplem), sny wydają się trochę bardziej wyraźne, parę razy nawet miałem "świadome"~ tak to się chyba mówi. Ogólnie te efekty uważam hmm jako Placebo? Nwm czy jest sens dalej ją suplemntować...

Odnośnie Różeńca, to nie jest tak, że on poprawia przede wszystkim siły witalne i chęci do pracy fizycznej czy np. wszelakich treningów? Coś czytałem w wątku o Różeńcu, jak ktoś się wypowiadał na ten temat, że działa w ten własnie sposób, a nie na skupienie, koncentracje, pamięć i typową prace intelektualną.
02 stycznia 2021AnnaS pisze:
Maral (Leuzea) (korzeń) od Marala czyli jelenia szlachetnego, którego ludzie podglądali jak żarł to i dzięki temu zobaczyli jak podnosi energię i syntezę białek. Podobne do cyanotis arachnoides tylko, że niby szybciej efekty w przypadku cyanotis arachnoides 3 miesiące na te najmocniejsze z białkiem, tutaj niby szybciej jest kwestia indywidualna. Na siłkę ok.
Dobrze, w takim razie myślę, że zacznę go stosować. A co myślisz na temat pozostałych supli? Szkoda aby marnowały się nieużyte ;P
  • 3454 / 1110 / 0
MAOI właśnie średnio działa na koncentrację i pamięć, tu raczej odpowiednie NDRI np. typu fenylopiracetamu. Z natury ciężko będzie coś znaleźć, bacopę masz jak standaryzowaną?
Guide do Nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 6 / / 0
02 stycznia 2021misspill pisze:
MAOI właśnie średnio działa na koncentrację i pamięć, tu raczej odpowiednie NDRI np. typu fenylopiracetamu. Z natury ciężko będzie coś znaleźć, bacopę masz jak standaryzowaną?
Fenylopiracetam jest na receptę? Ma on jakieś efekty uboczne? Bo tego chyba najbardziej się obawiam. Szukam coś własnie typowo z natury, ale wsm można zrobić wyjątki jeżeli sytuacja będzie tego wymagać.
Bacopę mam niestandaryzowaną.
ODPOWIEDZ
Newsy
Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.

Mocny początek 2025 roku dla europejskiego rynku konopnego. Niemcy, Polska i UK na fali wzrostu

Początek 2025 roku przyniósł solidne otwarcie dla europejskiego rynku konopnego. Mimo trudności z poprzednich lat i sporych wyzwań regulacyjnych, wiodące firmy w sektorze notują rekordowe wyniki sprzedaży, a zainteresowanie rynkiem rośnie z każdym miesiącem.