Arizer Solo 2 fajny wapek, chyba będe na takiego polował za jakiś czas, jak troche poużywam Fenixa. A jak się ogólnie sprawuje? wygodne jest to nabijanie w szklany ustnik? W plener go czasem zabierasz? Bo dyskretny to on za bardzo nie jest ;)
A tak apropo to wydaje mi się, że nie w tym temacie co trzeba piszemy koledzy.
26 listopada 2020Staniol pisze: @Kobyszcze
Arizer Solo 2 fajny wapek, chyba będe na takiego polował za jakiś czas, jak troche poużywam Fenixa. A jak się ogólnie sprawuje? wygodne jest to nabijanie w szklany ustnik? W plener go czasem zabierasz? Bo dyskretny to on za bardzo nie jest ;)
A tak apropo to wydaje mi się, że nie w tym temacie co trzeba piszemy koledzy.
Nabijanie i czyszczenie bardzo wygodne.Masz bodajże 2 ustniki i zatyczki do nich , spokojnie możesz dokupić i różne ustniki i zatyczki do nich.
Dzięki temu jeśli zamierzasz wapować poza domem to możesz sobie po prostu nabić tuby "na potem" i zabrać zamknięte ze sobą.
Dzięki temu że to hybryda susz nie musi byc drobno zmielony a komora do nabicia wypełniona dokładnie i równomiernie.
Szczerze - da radę zwaporyzować świeżo ścięty kwiatek.Nie jest to za smaczne i pewnie przez parę wodną niezbyt zdrowe ale da się ;)
Inne zioła też w nim się spoko waporyzuje.
Bateria jest boska.
Sprzęt nagrzewa się błyskawicznie.
Dzięki że nabijasz w w rurę możesz w każdej chwili przerwać waporyzację, wyjąć rurę i dokończyć sobie później
.
Minusy ?
Dyskretny to on nie jest.Sęk w tym że ma niecodzienny wygląd nie przypomina e-papierosa więc pośród ludzi rzucasz się w oczy.
Brak akcesoriów do koncentratów.Dla kogoś kto nie używa / nie ma dostępu to żaden minus , ale ja miewam. Na forach ludzie pisz o używaniu
cotton padów jako nośnika i że daje radę. Będę musiał sprobować ale najpierw znaleść cotton pady które mi płuc nie wypalą ;)
Ze szklanymi rurami trzeba ostrożnie. Moment nieuwagi i "brzeng". A tanie nie są.
Przy zakupie napalałem się na bubbler - taką rurę udająca mikrobongo.Kupiłem.Jednak rozczarowanie ( może kupiłem po prostu chujowy bubbler )
Napełnianie i pozbywanie się wody to porażka.Trzeba uważać z siłą "ciągu" bo można poczuć krople wody . Woda się szybko
nagrzewa.
Cześć, szukam dla siebie waporyzatora w okolicach(w gre wchodzą również używki) 350zł, zależy mi tylko i wyłącznie na jak najmocniejszej fazie ponieważ mam naturalnie niską tolerancję (nie, nie pale codziennie, tak nawet po długiej przerwie) myślałem nad XMAX Starry 3.0, testowałem już fenixa mini i kompletnie mnie nie "zrobił" co najwyżej bardzo delikatnie a nawet ledwo zauważalnie. Jest coś godnego polecenia?
albo może warto dopłacić do X-MAX Ace ?
W tym temacie można ;-) - UV
scalono - UV
Jaki przenośny waporyzator elektroniczny polecacie?
Najlepiej, żeby dało się w nim też waporyzować haszysz cbd i gdyby były wkładki pozwalające zmniejszyć komorę spalania, tak żeby nie trzeba było tak dużo suszu ładować i było bardziej ekonomicznie.
scalono - UV
Ile gdzieś suszu wchodzi do komory Fenix Mini?
Czy Fenix MINI nada się do waporyzowania haszyszu cbd?
W opisie ma "kwarcowy wkład do waporyzacji koncentratów" - tylko czy to chodzi o haszysz?
Mam już dynavap i mam wrażenie, że za bardzo go podgrzewam, tak że susz jak by się palił, z drugiej strony nie chcę podgrzewać za mało, żeby się nie marnowało, dlatego planuję kupić elektroniczny - będę sobie ustawiał temperaturę.
Co przenośnego polecicie? Sprzedawczyni w sklepie polecała Fenix Mini, ale może dlatego, że nie miała innych?
Co innego byście polecili?
Chciałbym, żeby można było waporyzować haszysz (tak z myślą o przyszłości).
Chciałbym też móc waporyzować melisę i chmiel - tu Fenix ma 160 czyli o 10 za dużo dla chmielu i 20 dla melisy, może da się po prostu ustawić na minimum i co chwilę gasić i zapalać?
Myślałem, że dobrze żeby miał adapter zmniejszający komorę taki half-pack - tak aby było akurat dla jednej osoby - wapuję samemu, tylko czy to jest przydatne? Ktoś ma z tym doświadczenie?
Napisz do blogera vapomaniak.
Doradzi ci osoba, która używała wielu waporyzatorow.
Ja na Black Friday kupiłem sobie flowermate V5 nano i jestem w trakcie testów.
30 listopada 2020grzesieek pisze: Ile gdzieś suszu wchodzi do komory Fenix Mini?
30 listopada 2020grzesieek pisze: W opisie ma "kwarcowy wkład do waporyzacji koncentratów" - tylko czy to chodzi o haszysz?
30 listopada 2020grzesieek pisze: Myślałem, że dobrze żeby miał adapter zmniejszający komorę taki half-pack - tak aby było akurat dla jednej osoby - wapuję samemu, tylko czy to jest przydatne? Ktoś ma z tym doświadczenie?
Co do polecenia jakiegoś waporyzatora to napisz jeszcze może jaki masz budżet, jak często będziesz go używał, czy w domu czy raczej w plenerze? Będzie łatwiej cos polecić.
Ostatecznie zamówiłem FURY EDGE
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/a12a216cf97460608e37260bc2663020f9aa0a82.jpg)
Dlaczego Portugalia może być europejską stolicą medycznej marihuany?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/nowenarkogis.jpg)
Coraz więcej Polaków przedawkowuje nowe narkotyki. Raport GIS
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/przezroczyste-opakowanie-na-marihuane-kanada-420x280.jpg)
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę
W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/fentanyl_hp.jpg)
USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku
Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alcohol_vs_marijuana.jpg)
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd
Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.