Metodyka, przygotowanie, oraz logistyka gotowania, palenia, lub waporyzacji.
  • 1 / / 0
Cześć, mam pytanie do doświadczonych kucharzy.

Planuję zrobić masło i chcę wycisnąć z suszu wszystkie pozytywy. Wiem, że należy poddać go procesowi dekarboksylacji i oczyszczeniu z chlorofilu. Moje pytanie brzmi, czy wystarczy zdekarboksylować susz w piekarniku? Czy muszę mu jeszcze później zafundować kąpiel wodną by pozbyć się tego chlorofilu? Czy może wystarczy sama kąpiel? Jeśli tak, to jak ją dobrze przeprowadzić?

Z góry dzięki:)
Newsy
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.