Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 38 / 1 / 0
Ktoś wytłumaczy jak to jest z tym grejfrutem ? ;) Jak bardzo wydłuża to czas działania alpry ? per

@H0110W33D w sumie mam podobnie, też mnie jakoś specjalnie nie ciągnie do benzo, jednak uwielbiam je z mixem MJ, jestem wtedy królem towarzystwa i często namawiam ludzi na fajne rzeczy. Wszyscy mają super wspomnienia tylko muszą się ze mną nimi później podzielić, bo ja raczej rzadko pamiętam xD
:rzyg: :rzyg: :rzyg: :rzyg: :rzyg: :rzyg: :rzyg: :rzyg: :rzyg: :rzyg:
  • 85 / 5 / 0
@KarmiKlasik
A to jest bezpieczne ? Bo takie coś wyczytałem
Środki takie jak sok grejpfrutowy mogą znacznie nasilić działanie alprazolamu, często działanie może być kilkukrotnie silniejsze. Jest to spowodowane tym, że substancje zawarte w soku działają na cytochrom CYP450, który metabolizuje alprazolam i w wyniku tego alprazolam jest wolniej metabolizowany a jego poziom w układzie krążenia wysoki. Dotyczy to nie tylko alprazolamu, ale też innych benzodiazepin, wg niektórych źródeł połączenie soku z grejpfruta z diazepamemmoże spowodować 3 krotny wzrost jego stężenia we krwi co może być niebezpieczne[13].

To znalazłam na Wikipedii, na innych stronach powtarzają, że może to nasilić skutki uboczne :

Jeżeli popijemy sokiem grejpfrutowym benzodiazepiny może wystąpić depresja oddechowo-krążeniowa.
(źródło: forum "nerwica")
  • 778 / 51 / 1
O tym pierwszym słyszałem, tym samym zjadając 2mg czułem się jak po 6? Wydaje mi się, że nie. A niejednokrotnie większe dawki łączyłem z grejpfrutem. Wolniej puszczało, tyle odnotowałem. A o depresji oddechowo-krążeniowej to słyszałem z tym, że po alkocholu.

Ja się dzielę tylko doświadczeniem, każdy jest inny . Najbezpieczniej jest nie brać benzodiazepin, zdecydowanie.
Promienna Pregabalinabogini ciszy i światła. Benzodiazepiny kłaniają się w pokorze, Opiaty szepczą pieśni tęsknoty, a ja w ich cieniu trwam, lecz Dusza należy tylko do Pregabaliny
  • 778 / 51 / 1
Ktoś się orientuje jakiej firmy są tabketki, owalne wyglądające jak xanac 1mg. Ale z napisem E313 ? Wrzuciłem je do pudełka z alproxami, nie wiem nawet co to za firma ..
Promienna Pregabalinabogini ciszy i światła. Benzodiazepiny kłaniają się w pokorze, Opiaty szepczą pieśni tęsknoty, a ja w ich cieniu trwam, lecz Dusza należy tylko do Pregabaliny
  • 260 / 49 / 0
To powinien być czeski Frontin czyli nasz Afobam, sprzedawane w ładnym słoiczku. U mnie już rzadko spotykane. Generyk jak generyk.
Uwaga! Użytkownik sedambromek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 778 / 51 / 1
To było kupione w polskiej aptece na 100%. Kojarzę jak z blistrów wyciskałem do słoiczka . Ale nazwy ni znaju, ni pamiętaju :( Pytam z ciekawości, że to alprazolam to wiem. Ale czy aby nie niższa dawka niż mi się wydaje, kojarze coś o 1mg ale pamięć z tamtych dni to urywki. Nie wiem jakim cudem tyle tego wysępiłem od tego pana doktorka .
  • 1941 / 194 / 0
Pamiętam Frontin w słoiczku. Super sprawa, najlepszy generyk jaki można dostać w pl
Take DXM and Be Happy
  • 2814 / 365 / 0
Ja i tak wolę xanax pfizera
  • 39 / 2 / 0
Wie ktos czy jezeli mam recepte na 2 opakowania xanaxu 1mg to moge w aptece poprosic 1 opakowanie xanaxu 2mg?
  • 62 / 3 / 0
Bierze ktoś ten afobam długi czas? Np ponad rok codziennie?
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.