Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 402 / 69 / 0
@rooney Nie do końca rozumiem tego co napisałeś. Może wymienią na afobam ale również mogą powiedzieć, że na kasę nabite i nie mogą cofnąć operacji i wymienić. Nie rób tego bo alprazolam jest w wszystkich generykach i niczym one się nie różnią. Tak jak pisałem, płacisz za firmę. Napoje energetyzujące to też prawie niczym się nie różnią, jedynie w niektórych nie dodawają tauryny, guarany, są smakowe itd.
Ostatnio zmieniony 18 września 2020 przez szakalcpak, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 1229 / 181 / 0
@szakalcpak pytanie z ciekawości było czy jest możliwość jak wykupiłem alprox i oddam go z paragonem w nienaruszonym stanie i dopłatą to czy wymienią na afobam. Miałem recke na dwie paki więc 40 zł różnicy piechotą nie chodzi.

Prześledziłem ten temat dokładnie i napotkałem sporo postów gdzie ludzie pisali że czują wyraźną różnice między generykami, już nawet nie o xanax mi chodzi bo jego nawet pod uwage nie biore. Ktoś tu kiedyś napisał że przesiadł się z alproxu na afobam i poczuł mega różnice i już teraz tylko będzie kupował afobam i to mnie zmartwiło. Ale ja sam też uważałem do tej pory to za mit, Ty i kilka osób to potwierdasz, więc chyba nie ma sensu kombinować
  • 641 / 98 / 0
Nie, leków już wydanych z apteki nie da się zwrócić.
  • 1229 / 181 / 0
Nie zwrócić, ale wymienić generyk i dopłacić różnice.
  • 641 / 98 / 0
Nie, lek wydany nie może powrócić do apteki. Nie może być ponownie sprzedany, tak stanowią przepisy.
  • 1229 / 181 / 0
No i wszystko jasne, dziekuje za fachowe wyjaśnienie. Tak więc zostałem z tym alproxem, zobaczym czy bedzie roznica miedzy afobamem i warto było te 40 ziko przyoszczędzic
  • 2814 / 365 / 0
Kiedys kiedyś ze 4 lata temu jak miałem alpre 1raz przepisaną to miałem alprox akurat ale jak ogarnelem temat to tylko oryginał pfizera bez generykow a u mnie w mieście jest apteka która narzuca minimalną marżę to płacę czasami niecałe 60 zł za 2mg więc cenowo dobrze
  • 1229 / 181 / 0
No 6 dyszek za 2 mg to dobra cena xana ale nie 60-70 za paczke 1 podczas gdy alprox 20 zł , alpragen ponoć jeszcze tańszy a afobam koło 30-40 zł
  • 2814 / 365 / 0
18 września 2020rooney pisze:
No 6 dyszek za 2 mg to dobra cena xana ale nie 60-70 za paczke 1 podczas gdy alprox 20 zł , alpragen ponoć jeszcze tańszy a afobam koło 30-40 zł
Powiem Ci zalezy od apteki jaką apteka narzuciła marżę. Np bylem niedawno w Warszawie i za petydyne zapłaciłem 35 zł... jedyny plus bo odrazu od ręki a u siebie w tej aptece 24 zł więc jest różnica.
  • 1229 / 181 / 0
No i zarzuciłem dla testa 1,5 tego alproxa ale wynik może nie być dokładnie miarodajny bo poszło też 20 mg zolpidemu. Pierwsza różnica - słoiczek Alproxu ... nie wiem jak wielu osobom może on się podobać, toć to wielkie takie i plastikowe. Ten afobamsko-frontinowy słoiczek sto razy lepszy - szklany, malutki, subtelny, taki stylowy kunsztowny, ogolem skowyrny
no i tabsy wielkie okrąglaste a nie takie afobamowe gustowne
no ale jak w działaniu nie będzie różnicy to chuj w to
Ostatnio zmieniony 18 września 2020 przez rooney, łącznie zmieniany 1 raz.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża

Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.