Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1180 / 399 / 0
do momentu zgonu.
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1997 / 120 / 0
24 sierpnia 2020lol pisze:
kiedys oksan pisal cos w ten desen, ze albo umierasz we snie albo pozostaniesz przytomny z odczuciem jakby ci słoń usiadł na klacie i bedzie to mocno nieprzyjemne.
bo byla podobna dyskusja, tez pare osob pisalo, ze najlepszy to zloty strzal, a oksan wyprowadzał ich z błędu i mowil, ze wcale tak byc nie musi. ale nie wiem. a ty jacok kiedys mocniej przedawkowałeś? fajnie jakby ktos mogl powiedziec cos wiecej na ten temat. mnie się zdarzylo tylko 2 razy lekko przedawkować. zaczęło się od drgawek, uczucie ze cos jest nie tak, potem otworna slabosc nie moglem ustac na nogach i zemdlalem waląc o wannę.
Więc tak. Zależy co rozumiemy przez "mocniej przedawkowałeś". Jeśli chodzi o totalną odcinkę, podczas której robisz się niebieski a do tego rzekomo leci Ci piana z ust, więc twoi współlokatorzy wzywają karetkę do akaemika i budzi cię zastrzyk z naloksonu, to mam takie doświadczenia xD

To powyżej to jedna z bardziej hardkorowych akcji po heroinie, potem już były nie tak mocne, ale zdarzyło mi się paść w tak dziwnej pozycji, że nie moglem później obciążyć nogi przez miesiąc, do tej pory mnie boli kostka na zmianę pogody.

Co nie zmienia faktu, że powyższe to raczej akcje typu odcinka zupełna. Cytując @ms lovett "O kurwa, ale mocno" i już Cię nie ma (pompowałem ją prawie 10 minut do przyjazdu pogotowia). W skrócie - z mojego doświadczenia, dopóki nie masz gigantycznej tolerki to złoty strzał jest raczej bezbolesnym wyjściem.

Co do tego co pisał @oxan - pamiętajmy że pukał nawet większe dawki fenta niż ja. Strzeliłem raz dwa plastry durogesic - "jakby ci słoń usiadł na klacie" całkiem nieźle by to opisywało, gdyby dodać że zasypiasz i budzisz się nagle kurczowo chwytając oddech, bo twoje ciało na autopilocie nie chce się poddać. Więc tak, jeżeli w którymś punkcie swojego życia będziesz na takich dawkach jak ja, drag czy oxan, to spora szansa że "złoty strzał" Cię nie odetnie, a więc całkie przytomnie się udusisz.
  • 917 / 235 / 0
Pamiętam że dziewczyna też mi mówiła że zrobiłem się niebieski, szkoda że nie zrobiła mi zdjęcia wtedy, ale to pewnie dlatego że była zajęta reanimacją:)
Ja nigdy nie czułem że mam problemy z oddychaniem, cykpyk i nieświadomka,wybudzenie po zastrzyku z naloksonu. Zastanawiam się czy wogóle jest możliwe wyczucie tego momentu że przestajemy oddychać, podejrzewam że połowie osób po kodzie to się tylko wydaje że mają płytki oddech, czy tam są na granicy zapaści.
  • 2897 / 614 / 0
Pamiętacie pampuka?
Miał poważne problemy ze zdrowiem i poprosił mnie, bym wspomniał o jego śmierci na forum, gdy umrze. Chciał, żebym zaznaczył, że nie zmarł przez przedawkowanie.
Nie wiem czy nie żyje, mam podstawy sądzić, że dostałbym informację o tym.
Zapowiadał, że jak nie pojawi się na forum przez dłuższy czas, to znaczy, że zmarł. Miałem z nim kontakt, jak po prostu nie mógł tu wchodzić, ale w pewnym momencie zepsuł mi się telefon i straciłem jego numer, a i on sam już się nie odzywa.
No więc nie wiem jak jest. Jednak minęło już tyle czasu, że zdecydowałem się o tym napisać.
Znalazłem w internecie wyszukiwarkę grobów na dwóch cmentarzach w jego mieście, wpisałem jego imię i nazwisko, i jeden grób się pojawił. Daty by się zgadzały, tak mi się wydaje.
To wszystko pozwala mi stwierdzić, choć z dużą niepewnością, że pampuk nie żyje, i zmarł przez problemy ze zdrowiem.
To był pierwszy lub jeden z pierwszych użytkowników, z którymi się zakumplowałem. Ech.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 1179 / 124 / 0
Jesteś pewien? Nie tak dawno się odzywał. Jeżeli to prawda, to smutno ;-(
  • 1 / / 0
Ogólnie te opisy czytajać zagłebiając się w to forum , to zastanawia mnie ile w czasie roku dojdzie tu stron przepraszam za off topic ale mega smutne jest co prowadzi ludzi do autodestrukcji pokój duszy niewolnikom swoich demonów,
  • 2897 / 614 / 0
08 września 2020mniemanolog pisze:
Jesteś pewien? Nie tak dawno się odzywał. Jeżeli to prawda, to smutno ;-(
Nie jestem pewien, zaznaczyłem to w swoim poście. Jestem bardzo niepewny swojej opinii. Właściwie, to nie pisałbym tego posta, gdyby nie jego prośba, o której wspomniałem. "Nie tak dawno się odzywał" — czyli kiedy? W tym roku? To dość ważna informacja. Na swoje konto nie wchodził od ponad roku.
  • 3362 / 349 / 0
08 września 2020STR88 pisze:
Pamiętacie pampuka?
Miał poważne problemy ze zdrowiem i poprosił mnie, bym wspomniał o jego śmierci na forum, gdy umrze. Chciał, żebym zaznaczył, że nie zmarł przez przedawkowanie.
Nie wiem czy nie żyje, mam podstawy sądzić, że dostałbym informację o tym.
Zapowiadał, że jak nie pojawi się na forum przez dłuższy czas, to znaczy, że zmarł. Miałem z nim kontakt, jak po prostu nie mógł tu wchodzić, ale w pewnym momencie zepsuł mi się telefon i straciłem jego numer, a i on sam już się nie odzywa.
No więc nie wiem jak jest. Jednak minęło już tyle czasu, że zdecydowałem się o tym napisać.
Znalazłem w internecie wyszukiwarkę grobów na dwóch cmentarzach w jego mieście, wpisałem jego imię i nazwisko, i jeden grób się pojawił. Daty by się zgadzały, tak mi się wydaje.
To wszystko pozwala mi stwierdzić, choć z dużą niepewnością, że pampuk nie żyje, i zmarł przez problemy ze zdrowiem.
To był pierwszy lub jeden z pierwszych użytkowników, z którymi się zakumplowałem. Ech.
Kojarze ziomka i tez mialem z nim spoko kontakt. Zastanawialem sie w pewnym momencie co sie z nim stalo poniewaz przestal wypowiadac sie na forum. Doslownie zapadl sie pod ziemie. To by wiele wyjasnialo...
  • 2946 / 1596 / 35
Do mnie też nie pisał od dawna , tak miał problemy ze zdrowiem. Strasznie długo nie piszę na forum. Nie jest to podobne do niego.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
  • 2897 / 614 / 0
08 września 2020Poztmortem pisze:
Ogólnie te opisy czytajać zagłebiając się w to forum , to zastanawia mnie ile w czasie roku dojdzie tu stron przepraszam za off topic ale mega smutne jest co prowadzi ludzi do autodestrukcji pokój duszy niewolnikom swoich demonów,
To wątek o dyskusji na temat zgonów, więc offtopu tutaj nie widzę, natomiast Tobie zapewne chodzi o to, ile stron dojdzie w Narkopolii (inaczej mówiąc, ilu użytkowników jeszcze umrze), tak?
Bo w tym temacie, to pewnie kilka stron dojdzie, i to będzie głównie dyskusja, natomiast w Narkopolii maksymalnie jedna, szczególnie teraz, gdy ilość postów na stronę to 25. Ewentualnie dwie strony, bo nie pamiętam ile jest postów na aktualnej, najnowszej, stronie Narkopolii.
08 września 2020FajnieJest pisze:
Doslownie zapadl sie pod ziemie. To by wiele wyjasnialo...
Jeszcze jak przestał wchodzić na forum, to na pewno żył, bo rozmawiałem z nim inną drogą, niż forum, ale potem ogólnie kontakt się urwał, szczególnie, że nie mam już jego numeru telefonu. Składaliśmy sobie życzenia w Sylwestra 2018/2019, w 2019/2020 już się nie odezwał :/
Jednak tak dla spokoju muszę zaznaczyć, że pampuk może nie chcieć/nie móc się odezwać, ale żyje.
Ech, pampuk, jeśli żyjesz, czytasz to i nadal masz mój numer, to wyślij mi jakiegoś SMSa, dobrze by było wiedzieć.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.