4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1345 / 148 / 8
może być wszystko cacy aż za którymś tam razem waląc w strunę ten klarowny roztwór może nagle was pierdolnąć niedowład kończyn aż zaczniecie bełkotać. powinno się jak najbardziej utrudnić dostęp do pefki i kmno4 żeby uniknąć życiowej krzywdy wielu z młodych ludzi.
ja może za wiele się nie wyhulałem po kablach ale waliłem kotka po różnych reakcjach nie myśląc o konsekwencjach i mając dużo szczęścia nie mam większych problemów ze zdrowiem jednakże skutki manganu mam bo sporadycznie się jąkam i bywa że przyseplenie trochę, sporadycznie zaszfankuje mi równowaga a przez nieudolne IV skasowałem parę kabli co daje znać przy wysiłku fizycznym z udziałem rąk no i kluczowa dolegliwość po wszystkim co brałem to uzależnienie i rozchwianie emocjonalne w tym depresja.
choćbyście jak najlepiej przeprowadzali syntezę, cokolwiek byście jedli i się suplementowali, nie ćpajcie tego kurwa wasza mać i zapomnijcie o podawaniu tego w strunę
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 1969 / 456 / 4
popieram przedmówcę w 100%

Bo krzywdę można sobie zrobić chociażby z tej "zajebistości" metkatynonu, której wielu narkotykom nawet tym prawilnym brakuje.

Jednak gdyby się trochę doczepić to by trzeba było pozamykać Castoramy/Leroy-e/StacjeBenzynowe wszędzie tam sa substancje zagrażające życiu i zdrowiu, i z których/dzięki którym - można robić praktycznie każdy narkotyk znany na świecie.

Wszystko jest dla ludzi, jednakże tylko ćpanie z głową ( co jest kurewsko trudne ) może sprawić, że nie poczujemy spierdolonego zdrowia w wieku już 30 paru lat.
Życie bez supli i dodatków w postaci leków - wielu ludzi uznaje w obecnych czasach za jakiś fetysz czy bunt ... a ja osobiście nie znam nikogo, kto by czegoś "niewpierdzielał".
DXM
  • 1345 / 148 / 8
możliwe że mnie ratowały końskie dawki witamin z grupy B, witamina C i kwas alfa-liponowy (ALA), również podczas kocenia skupiałem się na nabiale bo podobno fosfor pomaga wiązać mangan i go wydalać czy coś takiego i przyjmowałem miód bo ma jakieś tam związki chelatujące. pierogi z serem, polane śmietaną plus mleko z miodem to był klasyczny post-kotujący posiłek.
ogólnie rzecz biorąc to każda forma antyoksydantów czyli przeciwutleniaczy powinna pomagać przy zatruciu manganem albo przynajmniej zapobiegać skutkom ćpania tego pierdolonego badziewia.
Używaj @cbsz jeżeli chcesz bym odpisał

"This body holding me, reminds me of my own mortality
Embrace this moment, remember
We are eternal
All this pain is an illusion"
  • 2 / / 0
Na forum jest bardzo duzo opisow chaupniczych syntez gdzie nie kazdy wie co tak na prawde robi.
Niesie to za soba duze ryzyko zatrucia manganem i potencjalnie uszkodzenie sobie mozgu dozywotnio...
Chcialbym sie dowiedziec jaka jest wchlanialnosc manganu przy podaniu oralnym?
Oraz jak wyglada przyjmowanie dosyc duzych dawek witaminy C w przypadku potencjalnego zatrucia manganem?
  • 1969 / 456 / 4
nie strzelaj w żyłę
rób reakcję z możliwie najczystSZych składników jakie znajdziesz CZ.D.A
NIE UŻYWAJ ACATARU
zbilansowana dieta / sport / sen

i metkat - wywoła manganizm za 100 lat a nie za miesiąc ;)
DXM
  • 2 / / 0
26 sierpnia 2020DuchPL pisze:
nie strzelaj w żyłę
rób reakcję z możliwie najczystSZych składników jakie znajdziesz CZ.D.A
NIE UŻYWAJ ACATARU
zbilansowana dieta / sport / sen

i metkat - wywoła manganizm za 100 lat a nie za miesiąc ;)
Napisalem wczesniej ze przy podaniu oralnym (wypiciu roztworu) a nie IV.
Twoj post nie ma zadnego sensu...
Ehh, brak slow niech ktos bardziej ogarniety sie wypowie.
Czy nazwa metkatynon jest poprawna bo na polskiej Wikipedii jest uzyta nazwa metylokatynon (na angielskiej jest methcathinone)?
  • 610 / 133 / 0
26 sierpnia 2020heid0 pisze:
Oraz jak wyglada przyjmowanie dosyc duzych dawek witaminy C w przypadku potencjalnego zatrucia manganem?
Ktoś pisał, że dziennie przyjmował nawet do 5g witaminy C - kupionej w prochu.
  • 1290 / 367 / 0
23 sierpnia 2020DuchPL pisze:
Ćpanie tego "gunwa" z głową jest w miarę bezpieczne. Ja się tym bawiłem 8 lat tydzień w tydzień na zmianę z 3MMC, żyję, mam się dobrze, żadnego uszczerbku na zdrowiu nie odczuwam.
Ja bym się z tym zdecydowanie nie zgodził. Twierdzisz, że dobra reakcja z manganem może uchronić przed manganizmem. To jest błędna logika która może wielu ludziom zniszczyć życie. Odklejenie 100%. I ty mówisz, że nic ci nie zaszkodziło? To masz słabą introspekcje, ale to normalne w problemach psychicznych.

ps. niektórzy mogą dostać manganizmu po roku, niektórzy po 10 latach, poza tym w twoim przypadku najprawdopodobniej chodzi o częstotliwość - jeden metkat na tydzień jeśli się tam dużo nie dosypie i się dobrze przefiltruje, to może być jeszcze bezpieczny, ale nie u każdego. Trudno ocenić ile zostaje manganu, jeśli to jest ok. 2-3mg doustnie to na tydzień dawka zdrowotna.

Jednak jesli wykonasz nawet najlepsza reakcje, a bedziesz walic kilka paczek codziennie i do tego iv, to sie na pewno szybko dorobisz. I dlatego ludzie ktorzy tak robia i mysla, ze ich reakcja jest lepsza, bez zadnego potwierdzenia laboratyjnego a tylko wskutek iluzji, domyslow i samouwielbienia, moga zle skonczyc, dlatego mysle, ze to co napisales, jest wyjatkowo szkodliwe.
  • 1969 / 456 / 4
27 sierpnia 2020ZX pisze:
23 sierpnia 2020DuchPL pisze:
Ćpanie tego "gunwa" z głową jest w miarę bezpieczne. Ja się tym bawiłem 8 lat tydzień w tydzień na zmianę z 3MMC, żyję, mam się dobrze, żadnego uszczerbku na zdrowiu nie odczuwam.
Ja bym się z tym zdecydowanie nie zgodził. Twierdzisz, że dobra reakcja z manganem może uchronić przed manganizmem.
Nigdzie nie napisałem, że reakcja z manganem może uchronić przed manganizmem.
Co najwyżej "Ćpanie tego gunwa" z głową jest w miare bezpieczne.
Pisząc "w miare" mam na myśli milion sposobności na to... by uniknąc manganizmu, poprzez odpowiednia diete / sport / ruch / sen / przerwy między sesjami itd itd

A z pewną ilościa organizm sobie "spokojnie" poradzi... u niektórych ten margines bezpieczeństwa będzie większy, u niektórych mniejszy... ale zawsze jest ta "magiczna kreska" do której lepiej się nie zbliżać.

Po pierwsze - nikt nie karze Ci robić reakcji z nadmanganianem potasu.
Po drugie. Jeżeli już to robisz, zadbaj o czystość składników, środowisko i czas reakcji, dobierz idealnie proporcje.
Po trzecie - jak ktoś ćpa DZIENNIE po kilka pak, do tego w "reakcji na szybko" i pije żółty syf - dziwne że ma manganizm?
Jeśli sobie to walniesz okazjonalnie, z dobra wydajnością ... jest małe prawdopodobieństwo wystąpienia manganizmu.

Powtórzę raz jeszcze...
manganizm wywołuje NADMIAR jonów manganu w organizmie

efedron - nie wywołuje manganizmu.
Ludziku - zrozum, że manganizm ( związany z efedronem ) wynika ZE ŹLE PRZEPROWADZONEJ REAKCJI UTLENIENIA pseudoefedryny
... a wolne jony manganu pływające w roztworze z efedronem... to nie efedron.

Jasne, dbajmy o to by ludzie w ogóle nie ćpali. Niech żyją na sokach i jogurtach.
Przestrzegać należy przed głupotą i nadużywaniem czegokolwiek na tym świecie, bo wszystko jest dla ludzi...
DXM
  • 1 / / 0
Nadal nie odpowiedzieliscie na pytania uzytkownika heid0
26 sierpnia 2020heid0 pisze:
Na forum jest bardzo duzo opisow chaupniczych syntez gdzie nie kazdy wie co tak na prawde robi.
Niesie to za soba duze ryzyko zatrucia manganem i potencjalnie uszkodzenie sobie mozgu dozywotnio...
Chcialbym sie dowiedziec jaka jest wchlanialnosc manganu przy podaniu oralnym?
Oraz jak podobno chroni przyjmowanie dosyc duzych dawek witaminy C w przypadku potencjalnego zatrucia manganem?
Czy czytalisice jakies badania naukowe ktore popra wasza teze z ktorej wynika ze manganu sie wchlania mniej przy podaniu oralnym oraz w jaki konkretnie sposob witamina C chroni przez potancjalnym zatruciem manganem?
Popieram tutaj uzytkownika ZX.
Uzytkownikowi DuchPL to ja juz bym podziekowal za bez sensowna dyskusje, mowi nie na temat i ma problem z zrozumieniem czytanego tekstu. Dodatkowo prosilbym o nie sluchanie jego wyjatkowo szkodliwych porad oraz chwalenia metylokatynonu robionego chaupnicza metoda w domu. Powinienes odpowiedziec z kodeksu karnego za narazenie utraty zycia lub zdrowia za te swoje wyjatkowo destrukcyjne porady. Juz odpowiedziales ze zrozumieniem na strone wczesniej na post uzytkownika heid0...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.