Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 4603 / 2217 / 1
Młody jesteś. Rysiek padł w czasie CT (i to w szpitalu,no ale to takie czasy były jak sam piszesz). Ale to faktycznie stara gwardia. Mówi Ci to nazwisko coś wogóle?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ryszard_Riedel
  • 917 / 235 / 0
Hej, myślę że jesteśmy w podobnym wieku, zaczynałem ćpać jak jeszcze hyperreala nie było , za Dżemem nigdy nie przepadałem wolałem w tamtych czasach inne klimaty muzyczne. Z gościem który ogarniał grzanie Ryśkowi byłem kiedyś na detoxie w SJ, zresztą był nawet konsultantem do tego filmu biograficznego o Ryśku, wiem że ludzie umierali w trakcie CT , i wiem że jest to skrajnie niebezpieczny sposób na schodzenie z hery czy fenta, szczególnie jak ma się współistniejące choroby (a Ryszard chyba miał ich kilka) , piszę tylko i wyłącznie z własnego doświadczenia i bliskich znajomych, nie powtarzam plotek ani urban legends. Jeszcze dwie-trzy dekady temu wiedza na temat leczenia zespołu odstawiennego była w powijakach w Polsce, a świadomość ludzi zerowa . Popularny był sposób na wywożenie delikwenta za miasto, zazwyczaj przez bliskich i trzymanie go tam kilka dni bez hery, efekt tego zazwyczaj był taki że ludzie jak tylko nogi przestawały boleć to spierd. gdzie mak rośnie i kończyło się zapaścią to całe CT. A pierwszy raz o sposobie CT przeczytałem chyba w Nagim Lunchu, zresztą samo określenie stworzyła popkultura raczej nie medycyna.
  • 4603 / 2217 / 1
Najczęstszym sposobem było zamknięcie w pojedynczej celi na drewnianej pryczy i zostawienie samemu sobie. Jak przeżył,to się odtruł. Jak nie, to znaczy, że zaćpał się na śmierć;)
  • 439 / 111 / 0
Podoba mi się ten sposób %-D
  • 917 / 235 / 0
W Rosji to chyba nadal tak jest, jakiś czas temu oglądałem w tv program o losie pacjentów programu metadonowego na Krymie, po przejęciu przez Rosję. Masakra z dnia na dzień setki osób bez mtd, i do tego widok spalanych butelek z syropem na stosie.
Putin ma "zdrowe" podejście, do ćpania ma służyć wódka a nie jakieś opiaty czy inne trucizny. A jak już uzależniłes się od opio to wal lepiej krokodyla i efedron z manganem , niż metadon czy bupre :niewiem:
  • 4603 / 2217 / 1
Tam metadon. tramadol mają powszechnie dostępny i w dobrej cenie. Produkcji własnej bądź irański underground (normalna fabryka farmaceutyków, ale bez licencji na rynek byłej, WNP).

Byłem w 2018 na MŚ w gałę kopaną. W Moskwie2x i Rostowie nad Donem. Ależ mają doskonały soczek z opium. Śmieszne pieniądze (w porównaniu do naszej apteki) i doskonałe działanie. Nasza przepłuczka z maku to pośmiewisko. Dwa malutkie łyczki i 4h wspaniałego samopoczucia. Najbardziej szkoda, że nie szlo tego bezpiecznie przywieść do kraju. Kontrole permanentne w czasie MŚ były.
  • 2011 / 124 / 0
@DexPL rozwiniesz trochę? Mówisz że w Rosji wciąż sprzedają laudanum OTC, czy źle zrozumiałem?
  • 4603 / 2217 / 1
Heh.OTC;) Miałem możliwość dokonać zakup w lokalnym środowisku imigrantów z Uzbekistanu. Robią oni soczek z makówek wysokomorfinowych. Jakoś to ważą (ale byli tak zajebani że trudno mi się było z nimi dogadać po rosyjsku, a ichnie narzecze niepodobne do niczego jest.
Niemniej to było najlepsze ciepełko jakie czułem od bardzo dawna. Jedno ale. Straszennie jebie to zęby. Mieli same czarne kikuty.Tragedia jakas.
  • 917 / 235 / 0
To zazdroszczę takiego napitku, ja chyba bym się zakumplował z takimi chłopakami :) myślę że zęby to zawsze kwestia dbania, a jak już kikutki to elegancka protezka tudzież sztuczna szczęka wampira z odpustu ;)
Oglądałem kiedyś dokument o Uzbekistanie i tam ogólnie mają swoje lokalne sposoby przyrządzania napitków psychoaktywnych ,np.z konopii robią taką herbatkę, ktorą pije się w kieliszkach i ponoć odpędza złe myśli. Co mnie zdziwiło nie dodawali tłuszczu do tego napitku, ale na porcje szedł cały krzak zioła. A co do samej Rosji, to też widziałem w tv program o ćpunach co grzeją tianeptyne, kurde filtracja i higiena poziom -10. Może kiedyś chociaż do Moskwy pojadę , mam w planach jeszcze kilka miejsc do zobaczenia w tym życiu, Dexpl zazdroszczę wycieczki.
  • 3118 / 1071 / 0
jeśli o mnie chodzi, to ja wczoraj nieco pofolgowałem z opioidami, aby sprawdzić jak one podziałają po dziesięciodniowej przerwie i była znaczna poprawa, co motywuje mnie do dalszej kontynuacji procesu odstawiania. same objawy abstynencyjne od buprenorfiny osłabły i pojawiają się już bardziej falami i znacznie delikatniej. przechodząc do sedna i krótko opisując wczorajszy dzień, który opisałem w wątku ogólnym Tramalu. mianowicie - poszło Tramalu 600 mg/d + Oxydolor (oksykodon) 40 mg/d oraz Neorelium, czyli diazepamu w dawce 10 mg po południu i na wieczór. po takim porcjowaniu byłem w stanie osiągnąć przysypki i miły półsen, a Neorelium wzmocniło działanie sedatywne tych słabo usypiających opioidów. nie było jednak aż tak cudownie, jakby mogło być z zerową tolerancją, ale brakowało mi tego zgrzania.

dzisiaj niestety również poszedł Tramal, ale to już ostatni dzień i dalej czekam. jednak teraz już w dawce 400 mg/d, która zapewniła jedynie polepszony nastrój i lekkie wyciszenie. już bez benzodiazepin, na noc jedynie Ketrel.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.