Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 627 / 84 / 0
@NTM3689, nie sprawdzałem. Z nebiwololem nie ma za to najmniejszego problemu, propranolol przyjmowany w trakcie działania DXM (skok ciśnienia) podjęzykowo również bez ubocznych utrudnień.
11 czerwca 2026serotoninowy pisze:
Kocham gabajeby i chuj jestem GABA wrakiem, prega 2 dzień wjeżdża wyśmienicie na wyzerowanej tolerce 750mg i z 5 kaw, a teraz chillout wyrwałem 4 żywce na promce, ale bym się napił giebla
  • 260 / 22 / 1
Niestety na ten moment nie mam dostępu do innych leków na nadciśnienie. W takim razie sam sprawdzę to połączenie.
  • 260 / 22 / 1
Ma ktoś pojęcie jak zadziała indapamid jako obniżacz ciśnienia po dexie?
W skutkach ubocznych możemy przeczytać: "różnego rodzaju zaburzenia związane z niedoborami sodu, potasu oraz chloru. Możliwa jest również hiperkalcemia, czyli zbyt wysoki poziom wapnia we krwi, chociaż najczęściej ma ona związek z równoległym przyjmowaniem innych leków zwiększających stężenie wapnia".
Czy może to wejść w jakąś potencjalnie niebezpieczną interakcję z działaniem na nmda?
ODPOWIEDZ
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.