Jaka rzecz ostatnio się przytrafiła która sprawiła Ci przyjemność ?
Szczęścia nie da się przedawkować a działa jak najlepszy narkotyk
Ja się cieszę, że mamy weekend. Obejrzałem fajny film, zjadłem popcorn i mam plany na jutro
Odwiedził mnie kumpel i oddał kasę z procentem
Cieszę się, że dobrze sobie radzę po odstawieniu psychotropów
Dopiero niedawno sobie z tego zdałem sprawę, ale nigdy wcześniej nie cieszyłem się z drobnostek bądź ich nie zauważałem. Jak się bawić to grubo, a jak cieszyć to z wielkich rzeczy co równało się porównywaniem z innymi i ciągłym niezadowoleniem.
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
23 października 2020Dualizm22 pisze: CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
EDIT: Idę zapalić fajeczkę
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.