Pardon, teoretyk. To nie do Ciebie, hehe.
Slawek pisze: w zadnym wypadku
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
edit/ moja poniekąd wina w tym nieporozumieniu, bo w końcu wątek traktuje jakby nie było o o 'bad tripach'
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Choć fakt,że musiałem przypominać sobie,iz przyszedłem na tą izbę przyjęć w konkretnym celu i powstrzymać się od podzielenia z jej pracownikami rewelacjami na temat przenikającej wszechświat przewrotnej narracji, kosmicznego zdechłego wieloryba,który jawił mi się jako metafora tego wszystkiego i świeżoodkrytej,taoistycznej wręcz równowagi między osobowością moją i mojego brata...trudno było nie popaść w dygresje.
btw.- po czym poznajesz zazwyczaj,że ktoś może w najbliższej przyszłości potrzebować pomocy?
Owszem,równiez gratuluję sobie w tej konkretnej sytuacji, że znalazłem się pod ręką, kiedy nie było w pobliżu nikogo bardziej kompetentnego. inaczej mogło by być nieciekawie, więc zastanów się kolego. Chyba,że bardziej cenisz sobie niezakłócone przypracowywanie materiału niż czyjeś zdrowie.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.