Podziel się posiłkiem
Teraz dla krzaków sezonowych są ostatnie dni / tygodnie wegetacji (a niektóre pewnie już zakwitły) więc trzeba się skupić na nawozie na kwitnienie.
W kilku źródłach przeczytałem, że sproszkowane, wysuszone skórki banana mają NPK rzędu 0-20-40, czyli bardzo dużo, jeśli to prawda. Do tego inne ważne pierwiastki takie jak Magnez, Siarka, Mangan i coś tam jeszcze. NPK Herbatki z banana zależy w dużej części od czasu, jaki się robi. Ja czekałem tak 4-5 doby i już lałem. Po 1 sezonie ciężko jednak cokolwiek powiedzieć.
Generalnie w markecie każdy nawóz powinien mieć NPK. Na kwitnienie musi być mało N (lub w ogóle), a dużo P i K.
Na fazę "stretchingu" (czyli pierwsze tygodnie kwitnienia) polecam Biohumus do roślin kwitnących. Jest słaby (w sensie małe stężenie, bo same odchody dżdżownic to świetny nawóz), ale też dawkuje się go po kilka nakrętek, a nie ml. To takie raczej bezpieczne narzędzie w rękach niedoświadczonego, kub narwanego rolnika.
Roślinki są piękne gdy kwitną ;)
picture or didn't happen : )
Ta moja sztunia pokazała dziś chyba cycki (chyba, bo małe jeszcze i może to być coś innego). Najwyższy czas... ciekawy jestem, co to za geny... Mogę jedynie spekulować, że może AK-47.
Jak będzie zaawansowane kwitnienie, to będzie można spekulować z nieco większym prawdopodobieństwem : )
Pierwszy raz robię ten nawóz z banaow w poprzednim sezonie używałem nawozu na kwitnienie z biobloom. Teraz próbuje wersji bardziej budżetowej. Na weg gnojówka z pokrzyw na kwitnienie banany. Dajcie znać jak robicie to z bananów.
Co do dawkowania sproszkowanych skórek - ja bym dawał ze 2 łyżeczki na litr wody.
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.