...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1544 / 198 / 0
życie na trzeźwo , ? po paru latach bycią CODZIENNIE na jakieś bombie najczesniej alkoholowej lub/i mj jest na trzeźwo dziwnie , postrzeganie świata jest zmienione , iq chyba tez na tym ucierpiało , w ogole dziwnie jest , a najgorsze ze nigdy nie wróci mózg do stanu z przed zażycia 1 narkotyku.
  • 548 / 90 / 7
Zycie na trzezwo nie istnieje, mozg dziala pod wplywem substancji chemicznych.
Jak sluchamy muzyki, uprawiamy hobby, czy sport, a nawet spotykamy sie ze znajomymi, czy ogladamy cos co nam sie podoba albo i nie, to nasz mozg zalewany jest neuroprzekaznikami.

Zycie bez uzywek, owszem, ale dla mnie to nudne zycie, wole posmakowac paru sortow %-D
Uwaga! Użytkownik kupagowna6 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 641 / 98 / 0
Otóż nie, bo używki są uzależniające między innymi dlatego że sztucznie rozwalają system nagrody/szczęścia/przyjemności przez co rośnie nasza tolerancja i zwykłe metody już nie dają nam normalnie żyć.
  • 548 / 90 / 7
Ale co otoz nie?
Uzywka nie rowna uzywce, nie kazda rozwala system nagrody.
Uwaga! Użytkownik kupagowna6 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 400 / 0
23 lipca 2020kupagowna6 pisze:
Ale co otoz nie?
Uzywka nie rowna uzywce, nie kazda rozwala system nagrody.
Ale jednak jakiś wpływ na życie mają, na zdrowie/kondycję psychiczną. W mniejszym, bądź większym stopniu,.
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 548 / 90 / 7
No oczywiscie, ja nawiazywalem tylko do ukladu nagrody.
Nie kazda uzywka ma na niego wplyw.
  • 187 / 23 / 0
22 lipca 2020Brutalny pisze:
życie na trzeźwo , ? po paru latach bycią CODZIENNIE na jakieś bombie najczesniej alkoholowej lub/i mj jest na trzeźwo dziwnie , postrzeganie świata jest zmienione , iq chyba tez na tym ucierpiało , w ogole dziwnie jest , a najgorsze ze nigdy nie wróci mózg do stanu z przed zażycia 1 narkotyku.
To jest prawda, jak się bierze dzień w dzień, to tydzień bez jakiegoś specyfiku jest po prostu dziwny. Bardzo ciężko jest powrócić do normy, kiedy się nic nie zażywało.
Dobrze sie czujesz? To sie wyspij.
  • 8103 / 914 / 0
Jak już wpadniemy jak ``śliwka w kompot`` w dragi, to życie na trzeźwo jest nie do przejścia.Tak jak pisał @Carlosa dragi rozwalają system nagrody/szczęścia/przyjemności i później na trzeźwo czujemy się ``dziwnie``.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 825 / 143 / 0
ja jak odstawiłem mj to czulem się dziwnie, jakby lekko naspidowany. Trzeźwość zaczeła być dla mnie stanem odmiennym, nawet ciekawym. Kodeine/tramal brałem w ciągu, 6 lat może dłużej, zaczynałem jeszcze jak był antidol 30, później majka. W międzyczasie były stimy rc i kanna. Ogarnąłem sie ze wszystkiego, teraz jedynie benzo ale dawki lecznicze, antydepresanty i mj czasami więc można powiedzieć, że już nie ćpam. Nie wyobrażam sobie powrotu do ćpania.
  • 2302 / 399 / 0
Ostatni raz nietrzeźwy byłem pół roku temu. W tym czasie z używek kawa, cukier. To było bardzo pożyteczne pół roku. Praktycznie w każdej dziedzinie życia zrobiłem progress. Często po prostu dlatego, że coś w życiu trzeba robić, i jak nie robię a, to będę robił b. Wcześniej szedłem po najniższej linii oporu, teraz już zaadaptowałem się to pożyteczności i widzę, że człowiek po to został wypędzony z raju, by pracować, bo dzięki temu staje się mądrzejszy. Jedyne czego mi brakuje to tej bliskości międzyludzkiej, która się tworzy będąc na wspólnej fazie z drugą osobą. Kolejne pół roku mam zamiar jeszcze lepiej wykorzystać, bo jest naprawdę spory potencjał wzrostu w człowieku.
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.