Więcej informacji: Lizergamidy w Narkopedii [H]yperreala
natomiast MDMA jest tez agonista serotoniny i powoduje wyrzut 3 neuroprzekaznikow.
Wiec jakas tolerancja jest.
Poza tym po MDMA jestes wyplukany z serotoniny.
Po tygodniu napewno mocno podziala, ale oczekuj troszke mniejszego uderzenia.
05 lipca 2020kupagowna6 pisze: Napewno komus sie takie cos wydarzylo, lecz nie winilbym w tym przypadku kwasa.
Zreszta innych substancji tez to sie tyczy, ale psychodelikow tymbardziej.
Niektorzy ludzie nie powinni kawy pic, lecz nalezy sie o tym przekonac samemu po pierwszej filizance, a nie po wiadrze.
Nie straszę. Nie chcę, żeby tak to odebrano.
Po prostu wspominam o rozwadze, tego chyba nigdy za wiele.
Żadna substancja tak nie otwiera umysłu. Moim zdaniem.
Jeśli nie, to czy jak odstawię na 2 tygodnie to rozumiem, że wówczas ryzyko zniknie?
Lecz ja jestem najmniej sklonny naduzywania. Po kazdym mocnym tripie mam taki afterglow, ze calkiem dlugo nie wystepuje u mnie chec powtorki.
Natomiast naduzywanie stymulantow powoduje ze czuje sie zle, a itak jade do konca wora, albo wale nastepnego dnia.
Potem zaluje i obwiniam siebie, ale itak powtarzam jak debil.
Winie tu glownie dopamine (chyba glownie jej proporcje do serotoniny) i uklad nagrody.
Poniewaz moje kochane 6-APB, mimo ze dziala tez na dopamine, moge spokojnie uzywac raz na 2-3 miesiace bez przecpania.
Wiec akurat w moim przypadku nie sprawdza sie to co powiedziales, ale wiem ze jest grupa ludzi ktora naduzywa sajko.
Zawsze mozesz dorzucac 25-50ug wiecej co 2 tygodnie jak chcesz sie upodlic.
Lepiej tak niz sie zrazic albo skarac od poczatku.
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Podziemie narkotykowe w więzieniu, skorumpowani strażnicy. Prokuratura oskarża
Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko ośmiu osobom w związku ze zorganizowaniem w Zakładzie Karnym w Nowym Wiśniczu (Małopolska) narkotykowego podziemia. W odrębnym postępowaniu zarzuty ma kilkoro strażników więziennych. Śledztwo przeciwko funkcjonariuszom jest w toku.
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.