Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1223 / 486 / 0
@WiedzaRadosna
masz racje,nie miałem na myśli wyleczenia tylko coś co pomaga doraznie,jak benzodiazepiny,moim zdaniem jest dla nich trochę lepszą alternatywą.
  • 196 / 16 / 0
Dobra, to ja by miał takie pytanko, skoro tolerancja wzrosła potężnie to łatwiej jest odstawić Pregabe niż jakby tolerka była znikoma ?
  • 1037 / 242 / 0
20 czerwca 2020igla83 pisze:
@przodownik

ty zapwne masz receptory gaba rozjebane jak berlin po nalotach dywanowych aliantów i ofensywie armii czerwonej,więc nie spodziewaj rewelacji po tym leku.
Pregabalina nie ma nic wspólnego z receptorami gaba, więc może je sobie mieć rozjebane jak chce a ona i tak zadziała w swój sposób, odcinając dopływ jonów wapnia do neuronów.
  • 1106 / 221 / 0
20 czerwca 2020WiedzaRadosna pisze:
@igla83 Ni chuja. Pregabą skręta odłożysz tylko w czasie, może trochę będzie tylko mniej bolało, ale za to psychika ucierpi potem bardziej na odstawce pregabalin.

Jest tu ktoś kto brał pregabalinę, „wyleczył się nią" i następnie odstawił, a efekty zostały? Podejrzewam, że po odstawieniu tableteczek problemy wracały.
Jak może pregabalina skręta odłożyć w czasie, przecież to nie opio, że go zalecza, tylko w jakimś stopniu niweluje objawy, głównie fizyczne. Jeśli przyjąć, że skręt trwa średnio te 5-7 dni i ktoś bierze pregabę tylko na ten czas, to raczej nie musi się martwić jej odstawieniem. Wiadomo, że później przychodzi dołek, więc psychika to inna sprawa i tutaj już trzeba sobie samemu poradzić. Poza tym prega po kilku, kilkunastu pierwszych razach nie już działa w żadnym stopniu rekreacyjnie, w zasadzie to w ogóle nie czuć działania, także potencjał uzależniający ma dużo mniejszy niż benzo. Wiadomo, że można się wjebać, ale mi np. nigdy nie zdarzyło się po skręcie lecieć na tym dalej, bo efektów już żadnych nie było.
  • 2807 / 363 / 0
19 czerwca 2020przodownik pisze:
ja dzisiaj byłem u doktorka po zapas Bunondolu na wyjazd i podczas wizyty pomyślałem sobie o pregabalinie i o nią poprosiłem, w niskiej dawce na próbę. wypisał mi kwit na Linefor od Polpharmy, 75 mg po 56 szt. w postaci kapsułek. jest to mój pierwszy raz z pregabaliną i sam się dziwię, dlaczego tak późno postanowiłem się w nią zaopatrzyć, a kołowanie recept nie jest w moim przypadku problemem.

w temacie modulatorów GABA mam chyba poza opioidami największe doświadczenie spośród wszystkich substancji, z którymi mam do czynienia, bo stosuję różne środki z tej grupy od bardzo dawna. przerobiłem większość dostępnych na naszym rynku benzodiazepin, piłem spore ilości GBL oraz BDO, a także długo eksperymentowałem z baklofenem. uogólniając - mam GABAergiki rozłożone na czynniki pierwsze.

jednak dopiero teraz mam okazję przetestować pregabalinę, jakoś zawsze ją pomijałem. dzisiaj wykupiłem chyba najtańszy zamiennik - Linefor produkowany przez Polpharmę, opakowanie ma praktycznie ten sam design, co baklofen. zapłaciłem coś koło 20 zł za 56 szt. po 75 mg, czyli najmniejszą, dostępną wersję. w teorii są chyba jeszcze mniejsze dawki, ale nie słyszałem, aby były w obrocie. jeśli chodzi o samo działanie, to testowana ona była pod wpływem buprenorfiny, która osobiście mi nie podchodzi. mimo wszystko mogła ona mieć wpływ na odczucia. około godziny 18:00 przyjąłem 150 mg, czyli dwie kapsułki i póki co jedynym efektem jest bardzo delikatne wyciszenie i raczej nic poza tym. nie ma się co dziwić, bo dawka jest mała, a ja mam już na tego typu środki tolerancję. dzisiaj odpuszczam i dalsze testy będę wykonywał jutro. wszystko będę na bieżąco opisywał, sam jestem ciekaw jak zadziała w dawce 300-450 mg. lepiej lub gorzej, ale podziałać musi - wiem czego się spodziewać. dzisiaj chciałem jedynie podzielić się swoim przemyśleniem, bo nic specjalnego nie odczułem, aby sporządzić jakąś konkretną notatkę z fazy.

jeśli macie jakieś rady lub spostrzeżenia na temat pregabaliny, które mogły by mi pomóc bardziej ją zrozumieć, to możecie śmiało pisać. sam oczywiście podstawowy research zrobiłem, ale zawsze warto wiedzieć więcej.

zdobycz załączam i cieszę się, że dołączę do szanownego grona użytkowników pregi. %-D

Tabletki 300mg są największą dawką Pregabaliny w aptekach w Pl .
  • 3234 / 549 / 0
@polymerase tak jak mówiłem nie mam do tego ciagatek ale jak obniżona tolerancja przywróci skręt to trochę lipa bo nie chce najebany pregabalina chodzić do roboty i rozmawiac z ludźmi bo to przypal.

Mimo wszystko udało mi się wytrwać tydzień bez kodeiny dzieki zniknięciu objawów. Wziąłem sobie po tygodniu raz kode z powodów psychologicznych ale skręt już nie wraca. Nie chce więcej już tego, ostatnio uciekam w inne narkotyki żeby odwrócić uwagę. Wszystko idzie po dobrej myśli. Czy będę trzeźwy nie wiem choc wierzę bo nie raz udawało na parę miesięcy full detoks, ale to nie jest dobry temat na takie zwierzenia, w każdym razie przegalina to złote panaceum na zespół abstynencyjny. Ile razy była silna motywacja by z tego wyjść ale skręt wyciągał kase z portfela.

miłego dnia ziomki
https://youtu.be/XJPAk9ctb-Q

"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
  • 554 / 138 / 0
@WiedzaRadosna może dla Ciebie nie leczy, bo za dużo oczekujesz raz na zawsze. Pregabalina posiada efekt terapeutyczny, dla pewnej grupy biorących, a jeśli nie, to pisz petycje o wycofanie z rynku.
Leki z grupy benzodiazepin, ssri, antybiotyki lub jakiś tam Apap, coś leczy ? ? Są leki, które pomagają ludziom funkcjonować w życiu, a z dziedziny psychiatrii wszystkie i żaden Cię nie wyleczy, jeśli nie zmienisz sposobu myślenia. Chciałbyś brać leki, które wpłyną na Ciebie i same zmienią Ci myślenie, raz na zawsze ???
  • 3013 / 1017 / 0
@igla83 myślę, że jednak podziała i pokaże chociaż część swojego potencjału. receptory GABA raczej nie są rozjebane - celem zobrazowania powiem, że nadal efektywnie działa na mnie 5-10 mg Relanium bądź ekwiwalent. zresztą ktoś tu napisał, że mechanizm działania jest nieco inny, więc tolerancja na klasyczne GABAergiki nie ma znaczenia. jak mówiłem po testach opiszę jak działa. dzięki wszystkim za odpowiedzi.
w razie potrzeby proszę kontaktować się ze mną przy pomocy PM-ek, przy poruszaniu tematów "drażliwych" proszę o używanie PrivNote lub o kontakt mailowy.

skrzynkaprzodownik@protonmail.com

with regards, przodownik
  • 438 / 110 / 0
@hammerzeit Psychika jest dużo trudniejsza do ogarnięcia po ciągach na opio niż sam skręt fizyczny. Biorąc pregabalin rzeczywiście zmniejszamy objawy fizyczne niemalże do zera, ale jednocześnie sprawiamy, że nasza psychika bardziej potem to odcierpi na odstawce Egzysty. W walce z uzależnieniem przechodzenie na kolejną substancję (tak, tak, leczymy się...) jest jak gol do własnej bramki.

W sumie to zajebałbym się pregą, dobry był ten stan %-D
  • 73 / 15 / 0
mnie dzisiaj 600mg ogłupiło i pismo sądowe pisałem 3gdz. ...
Uwaga! Użytkownik CassiusMarcellusClay jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.