Wszystko, co dotyczy hodowli/uprawy grzybów psylocybinowych.
ODPOWIEDZ
  • 437 / 265 / 0
Jest taka możliwość, że nie wypali, ale nikt ci nie powie, jakie są na to szanse. Po prostu nie wiadomo, trzeba zaryzykować. Jeśli będziesz wszystko robił jak należy, to raczej powinno się udać.
Uwaga! Użytkownik Malinowy Chrusniak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
@sirskrrrrt Mi na 3 kity 1 nie wypalił. Odmiana b+
  • 13 / 1 / 0
Witam,

Obecnie jest dzień 27 (nieco ponad tydzień od pojawienia się pierwszych pinów) i obecnie wygląda to tak. Ile średnio czasu rosną grzyby (od pojawienia się pinów)? Zacząć zbierać w momencie jak pękną kapelusze, dobrze rozumiem?

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 437 / 265 / 0
15 czerwca 2020marids pisze:
Ile średnio czasu rosną grzyby (od pojawienia się pinów)? Zacząć zbierać w momencie jak pękną kapelusze, dobrze rozumiem?
Różnie, ale od początku pinowania to tydzień co najmniej. I tempo wzrostu się zmienia. Pod koniec częsta jest faza przyspieszenia - grzyby zaczynają gwałtownie rosnąć i wtedy to już jest kwestia kilkunastu godzin do zbiorów.
Zbiór zaczyna się, jak pękną osnówki pod kapeluszami - wtedy są gotowe. Można dać im rosnąć dalej i zyskać na masie, ale jak osnówka pęka, to grzyb przestaje produkować psylocybinę i robią się słabsze (w przeliczeniu na jeden gram). Takie podrośnięte zwykle zbieram bo przegapiam moment pękających osnówek i działają jak należy.
Uwaga! Użytkownik Malinowy Chrusniak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
10 czerwca 2020Malinowy Chrusniak pisze:
08 czerwca 2020ppsb pisze:
Witam, Panowie dostałem w prezencie od kolegi grzybnię Hawaiian.
Tzn co właściwie dostałeś? Zarodniki? Kita? Skolonizowany słoik?
Zarodniki do pobrania w strzykawke
  • 167 / 72 / 0
@Rick777 Tak z ciekawości - jak tam u Ciebie wygląda trzeci rzut? Też rosną tylko z boku?
"To nie była żadna dzikość serca, jadę stopem, bo nie mam na helikopter, bo nie wynaleziono, kurwa, teleportacji,
i to nie jest żaden weltschmerz, nie jestem młodą, piękną duszą - ja po prostu jestem pierdolnięty.
Chory Psychicznie."
  • 11 / / 0
15 czerwca 2020Rick777 pisze:
@sirskrrrrt Mi na 3 kity 1 nie wypalił. Odmiana b+
A to były 3 kity z tej samej strony, kupione w tym samym czasie? Pytam bo ciekawi mnie, czy to że nie wyszedł to rzecz zupełnie losowa, coś zrobiłeś źle, czy może ma to coś wspólnego ze złym przechowywaniem na magazynie. Nie chciałbym kupić kilku i żeby się okazało że żaden nie wyjdzie xd
  • 87 / 15 / 0
Siemanko, moje grzybki u dołu nóżki mają taką białą, puchową narośl. Robiłem już test konsumując 4g i przeżyłem, ale chciałbym dowiedzieć się, co to jest? Z góry dzięki za info.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 430 / 26 / 0
To jest grzybnia, rozwijają się prawidłowo.
  • 1645 / 1032 / 7
Dobry.
Przymierzam się do zakupu kita i zastanawiam się, czy ich gatunek ma jakieś większe znaczenie? Czym się różnią jedne od drugich, które są godne polecenia, a które odpuścić?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Okultystyczne rytuały czy "zabawa" pod wpływem medycznej marihuany? Co wydarzyło się na Górze Cment

"Wszystko wskazuje na to, że ktoś uczynił sobie z cmentarza miejsce zabawy. Jak niebezpiecznej? Nie wiadomo. Być może pod wpływem leczniczej marihuany, której sprzedaż prowadzona jest tylko na receptę. Opakowanie po takim leku, leżało wśród świec, lampek, kartek z dziwnymi, niemożliwymi do odczytania tekstami, ale też monetami, drewnianymi figurkami i chustami."

CBŚP rozbiło kilka grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem narkotykami

Policjanci CBŚP pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Gliwicach rozpracowali kilka powiązanych ze sobą i ściśle współpracujących zorganizowanych grup przestępczych zajmujących się transgranicznym obrotem znacznymi ilościami środków odurzających. Część zatrzymanych wywodzi się ze środowiska pseudokibiców śląskich klubów piłkarskich. Zabezpieczono ponad 800 kg narkotyków.

„Czyste” e-papierosy mogą być bardziej szkodliwe niż aromatyzowane

Aromatyzowane e-papierosy są bardziej pociągające dla młodzieży i młodych dorosłych, dlatego też w wielu miejscach – w ramach walki na nałogiem – wprowadza się ograniczenia czy zakazy sprzedaży tego typu produktów. Naukowcy z Yale University. Boston University oraz University of Louisville porównali skutki wdychania „czystych” liquidów z aromatyzowanymi oraz z niepaleniem. I okazało się, że te „czyste” są pod pewnymi względami bardziej szkodliwe dla zdrowia.