Tiapryd – organiczny związek chemiczny, pochodna benzamidu, stosowany jako lek przeciwpsychotyczny atypowy (II generacji) z grupy neuroleptyków.
ktoś brał? dostałem od lekarza na nerwice, czy moze mi się od tego pojebać w głowie po dłuzszym stosowaniu? Sugerować się ulotką?
Zmieniono nazwę wątku na potrzeby forum. misspill
Dodano Wiki + strukturę - 909
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
Demis pisze:Przymierzam się do tego leku. Ale nie chodzi mi o działanie antydepresyjne ani nasenne, tylko o antypsychotyczne. Jak zamula tak jak chlorprotixen to odpada. Jakie neuroleptyki polecacie by nie być cały czas senny, ale byś uspokojonym i nie mieć "dziury w głowie, która pochłania myśli z kosmosu"
Brałem:
Olanzapina - zbytnio tyłem
Chlorprotixen - zbyt senny
Ryspedyron - depresja po dłuższym stosowaniu
Perazyna - słabe działanie antypsychotyczne, zaburzenia wzroku i zaparcia.
Co polecacie zamiast leków które podałem?
Scalono. taurinnn
Prosze moda o scalenie bo mało kto zna ten lek nikt nie odpisuje tutaj nawet.
14 czerwca 2020rooney pisze: Jakieś efekty uboczne powoduje ? Jak wpływa na libido ? Bo zdaje się że faktycznie niewiele uboków typowych dla innych neuroleptów ma. Pytam bo malutko info a to że nawet dwóch stron nie ma na hypku też zastanawiające jest. Chyba magicy tylko staruszkom to przepisują. Mi to dano na ataki furii. Dodam jeszcze że faktycznie mocno kładzie do snu ale przejebanie ciężkie realne sny wywołuje, dla mnie osobiście to jest męczarnia choć ciekaw jestem co za sen kolejnym razem wystąpi .
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.