08 czerwca 2020amdpvp pisze: Znajomy zajebal jakieś 300 mg mdphp IV (jest to już któraś dawka z kolei od wczoraj) leży z wygięta głową do tylu i kręgosłupem nabiera mocno powietrza ale nie panicznie raczej mocne głębokie wdechy aż go wysadza tym tlenem od środka wydaje mi się, na zmianę wytrzeszcza oczy a po chwili mu się przymykaja leży że zgietymi ramionami i smyra się po klatce, ogólnie nie ma z nim kontaktu widzę że ma ostre zaburzenia świadomości, jest w swoim świecie strasznie sztywny jest, majaczy, podnosi ręce i nogi do góry i potrafi taka pozycje utrzymać przez dłuższy czas, poprosiłem go żeby scisnal moja dłoń- z opóźnieniem ale zareagował, ma tachykardie 120 uderzeń w spoczynku i obstawiam podwyższona temp ciala. Wybelkotal tylko że żadnej karetki że będzie dobrze, strasznie oglupiony jest, ma przeblyski żeby powiedzieć coś normalnego jedno zdanie mówi z trudem a potem jak warzywo się zachowuje, nie mówi nic, uśmiecha się ale to dziwny uśmiech jak jakiś psychol. Ma ze sobą leki które przyjmuje na codzień: escitalopram, bisocard, haloperidol, zolafren i jakiś neurotop . Ja mam ze sobą tisercin, klony i nebilet. Mam dodatkowo elektrolity co mu podać z tego. Nie zostawię go
ja bym dzwonił po karetke.
09 czerwca 2020pawoleh666 pisze: Zespol. Serotoninwoy kaze mi tanczyc opere. Pomocy. Czuje jakbym mial dostac padaczki, co ribic???????
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
postaraj się nie przegrzać bo to jest najgorsza część ZS
A jak bardzo źle to dzwoń po karetkę. Do końca życia nie zostanie jak nie będziesz dalej pogarszał.
08 czerwca 2020amdpvp pisze: Znajomy zajebal jakieś 300 mg mdphp IV (jest to już któraś dawka z kolei od wczoraj) leży z wygięta głową do tylu i kręgosłupem nabiera mocno powietrza ale nie panicznie raczej mocne głębokie wdechy aż go wysadza tym tlenem od środka wydaje mi się, na zmianę wytrzeszcza oczy a po chwili mu się przymykaja leży że zgietymi ramionami i smyra się po klatce, ogólnie nie ma z nim kontaktu widzę że ma ostre zaburzenia świadomości, jest w swoim świecie strasznie sztywny jest, majaczy, podnosi ręce i nogi do góry i potrafi taka pozycje utrzymać przez dłuższy czas, poprosiłem go żeby scisnal moja dłoń- z opóźnieniem ale zareagował, ma tachykardie 120 uderzeń w spoczynku i obstawiam podwyższona temp ciala. Wybelkotal tylko że żadnej karetki że będzie dobrze, strasznie oglupiony jest, ma przeblyski żeby powiedzieć coś normalnego jedno zdanie mówi z trudem a potem jak warzywo się zachowuje, nie mówi nic, uśmiecha się ale to dziwny uśmiech jak jakiś psychol. Ma ze sobą leki które przyjmuje na codzień: escitalopram, bisocard, haloperidol, zolafren i jakiś neurotop . Ja mam ze sobą tisercin, klony i nebilet. Mam dodatkowo elektrolity co mu podać z tego. Nie zostawię go
Elektrolity podaj. Ale z klonem się lepiej wstrzymaj. Przyjadą ratownicy i zdecydują czy podać benzo. Tylko koniecznie pokaż wszystkie jego leki i w jakich dawkach bierze.
No i wszystko szczerze, ja na spowiedzi i powinno być dobrze.
@NiebieskiLis Po Tramalu benzo tym bardziej, bo może dostać padaczki jak przedobrzył z dawkami tramadolu.
09 czerwca 2020NiebieskiLis pisze: Jakieś benzo weź jak masz (no chyba że tramal jadłeś to nie wiem czy wtedy można benzo)
postaraj się nie przegrzać bo to jest najgorsza część ZS
A jak bardzo źle to dzwoń po karetkę. Do końca życia nie zostanie jak nie będziesz dalej pogarszał.
Mam clonazolam lorazepam rysperydon (neuroleptyk) co jesc?
Nie chce zeby mi to zistalo pomocy
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).