4-HMC, efedron, metkat. Charakterystyka i metody otrzymywania.
Więcej informacji: Metylokatynon w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 611 / 133 / 0
Uwaga Uwaga coś na co wszyscy czekali !! Specjalnie dla was wrzucam fragment z moich ćwiczeń mowy, akurat w na tym nagraniu są ćwiczone pojedyncze wyrazy ze spółgłoską " P " . Liczę się z komentarzami typu : ale bełkoczesz gościu, ale szczerze nie wstydzę się tego nagrania. Znajdą się wszędzie hejterzy, mówcie co chcecie, ale publikacja tego nagrania wymagała ode mnie nie lada odwagi i przełamania wstydu. Pamiętajcie, że nie mówiłem w ogóle.Uważam to za sukces.Dla zainteresowanych, przewiduje kolejne nagranie z ćwiczeń - wymowa po dwa wyrazy oraz całe zdania. Ćwiczenia kontynuuje i z razu na raz jest coraz lepiej.
PS.W tle słychać moją mamuśkę, wybrałem taką formę ćwiczeń z nią ponieważ słyszę prawidłowy pierwowzór.
https://megawrzuta.pl/download/779da5d9 ... 6ef5c.html
Peace.
  • 3699 / 614 / 1
Zdecydowanie lepiej niż kukurydza i zupa :*
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 3699 / 614 / 1
Powoem wam, ze pierwsze nagranie cwiczen mowy hybera zestunowalo mnie na pare dni.
Dobrze, ze to udostepnil. Pownni to przypiac na gorze w watku o metkacie.

• 3497 / 742 / 9
To jest nic. Może spytajcie londiego czy ma jakieś nagranie śp. Księżyca. @london5 To był dopiero typo świt żywych trupów.
Uwaga! Użytkownik Zgienty jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5985 / 1237 / 43
Niestety nie zachowało się żadne nagranie z nim, tylko kilka zdjęć.
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1211 / 616 / 0
@hyber123 cholera, nie sądziłem że to tak wygląda. Bardziej wyobrażałem sobie manganizmowe trudności w mówieniu jako jakieś jąkanie się czy przycinki, ale jak usłyszałem nagranie to uświadomiłem sobie, że to o wiele poważniejsza sprawa. Ale dobrze, że udostępniasz takie rzeczy - może osoby które lubią sobie przywalić kota stwierdzą, że nie warto dla tych kilku krótkich chwil ryzykować tak poważnym uszczerbkiem na zdrowiu i po prostu odpuszczą. A Tobie życzę oczywiście dalszych postępów w dochodzeniu do siebie. :)

Może wrzuciłbyś kiedyś filmik w którym pokazujesz swój chód? Nie musisz nagrywać twarzy rzecz jasna. Oczywiście jeśli zdobędziesz się na odwagę, nic na siłę. Pozdro!
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 611 / 133 / 0
A no niestety sprawa jest trochę bardziej poważna. Jąkać i zacinać to się przestałem. Głos na nagraniu jest w pewnym stopniu zniekształcony, ale z grubsza tak brzmię, Głos jest taki przytłumiony, myślę, że to głownie przez osłabioną przeponę i mięśnie gardła. Nie mogę też tak sobie zdrowo "odcharchnąć". Ale wszystko jest do wyćwiczenia. A co do nagrania chodzenia pomyślę o tym. Nie mówię nie, ale kwestia przełamania się i zebrania odwagi :P Na razie tak jak napisałem planuję wrzucić jeszcze 2 nagrania, kolejno z wypowiadaniem po dwa wyrazy i całe zdania.
  • 1211 / 616 / 0
@hyber123 nie jest tragicznie, wyjdziesz z tego. :) Jeśli nie wiedziałbym, że chorujesz na manganizm to pierwszą moją myślą po usłyszeniu nagrania byłoby, że ktoś ma po prostu wadę wymowy i tyle. ;) Pisałem Ci kiedyś na PW o tianeptynie jako o substancji wspomagającej regenerację mózgu i działającej neuroprotekcyjnie, serio nad tym pomyśl - nic nie tracisz a możesz zyskać.
Some indication of tianeptine's potential range of application can be gleaned from its various patents. Thus patent US6599896 proposes "...use of tianeptine in the production of medicaments to treat neurodegenerative pathologies...cerebral ischaemia, cerebral traumatism, cerebral aging, Alzheimer's disease, multiple sclerosis, amyotrophic lateral sclerosis, demyelating pathologies, encephalopathies, chronic fatigue syndrome, myalgic encephalomyelitis post-viral fatigue syndrome, the state of fatigue following a bacterial or viral infection, and the dementia syndrome of AIDS”.
Źródło: https://www.tianeptine.com/
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5383 / 990 / 0
Troche brzmisz jak ktos kto jest mocno zbenzowany/ najebany i zjarany. Takie przeciaganie jakby ktos zwolnil tasme. Sama dykcja okej, kazdy wyraz ladnie artykulujesz. Brakuje prawidlowych akcentow na sylaby. No ale jesli piszesz ze w ogole nie mowiles lub baardzo zle, to trzeba to ocenic jako sukces, progress. Powodzenia.
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 3699 / 614 / 1
Lepiej goda niz ujebany na benzo i zjarce :D

ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD

Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.