Dział o sprawach, w których zarzut nie opiera się na Ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 4 / 2 / 0
Dzisiaj opisałem na swojej stronie wrażenia z pobytu w Zakładzie Karnym w Siedlcach - byłem tam od 26 stycznia do 15 lutego tego roku.
Niezapłacony mandant 500 zł za kradzież pod wpływem % w Biedronce - źle zrobiłem go nie przyjąłem mandatu tylko "sądzić" się chciałem. Był to mój debiut w takich sprawach.

Ogólnie idzie się przyzwyczaić, jak do wszystkiego w życiu. Najgorsze są te pierwsze 2-3 dni i pogodzenie się z nową rzeczywistością na jakiś czas.

Jakby kogoś interesowała reszta wniosków to zapraszam do krótkiej lekturki:
https://www.ardnas.pl/2020/05/siedziaem ... 0-dni.html
😎 ArdnaS SandrA
"Sztuka To Ludzkość"
  • 1229 / 181 / 0
Spotkałeś tych typów z serialu polsatowskiego Więzienie ? Bo tam kręcono dużą część odcinków
  • 1077 / 125 / 3
Psychiatryk lepszy jest moim zdaniem.
  • 1305 / 162 / 0
20 dni w tym Do 14 stu na celi przejsciowej i reszta wyroku na jakiejś bombowni ja pierdole przezyles ciężki czas %-D :grzybki:
Uwaga! Użytkownik Anabolik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3406 / 534 / 0
23 maja 2020rooney pisze:
Spotkałeś tych typów z serialu polsatowskiego Więzienie ? Bo tam kręcono dużą część odcinków
Ty! bez kitu ;]
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 44 / 11 / 0
Było też o tym na reddicie r/polska. Dlaczego piszesz o tym na aż na dwóch forach. Szukasz rozgłosu?

Psychiatryk lepszy? Zależy jaki. Takiej patologii jaką widziałem w Olsztynie w psychiatryku myśle ciężko przebić. Pamiętam np jedną schizofreniczkę hebefreniczną z którą nie było żadnego kontaktu, była w zaawansowanej ciąży i żuliła od wszytkich kiepy. masakra
  • 402 / 69 / 0
Przejebane, też miałem mandat za współudział w kradzieży.Kumpel zajebał czteropaka dodatkowo dostaliśmy 3x100 zł za wyzwiska i inne po %. Nie zamienili mi na kryminał po 3 latach się przedawniło.
  • 2392 / 655 / 0
Serio byłęś w Siedlcach i nawet nie wjeżdżał ten temat że "nas kamerują" że "reportaż o nas robią" "Itd" albo w Twoim wypadku to juz w czasie prześzłym ??
  • 641 / 98 / 0
I dostałeś 20 dni od razu? Bez grzywny itp.? Bez recydywy?
  • 1229 / 181 / 0
23 maja 2020noror213 pisze:
Było też o tym na reddicie r/polska. Dlaczego piszesz o tym na aż na dwóch forach. Szukasz rozgłosu?

Psychiatryk lepszy? Zależy jaki. Takiej patologii jaką widziałem w Olsztynie w psychiatryku myśle ciężko przebić. Pamiętam np jedną schizofreniczkę hebefreniczną z którą nie było żadnego kontaktu, była w zaawansowanej ciąży i żuliła od wszytkich kiepy. masakra
W psychiatrykach na ogół większość pacjentów żebra o szluga :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.