Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2814 / 367 / 0
Tez mam problem z samotnością od kad zachorowałem.. przed chorobą byłem duszą towarzystwa nie narzekałem dosłownie na nic ani na powodzenie u dziewczyn itp a dziś? Tragedia .. jak z kimś się spotkam to może raz na miesiąc albo i rzadziej ..
  • 28 / 17 / 0
@OKape uważasz, że samotność to wybór?
  • 2 / / 0
często tak jest ale nie zawsze
  • 146 / 17 / 0
Na ogół samotność to wybór, bo jak mówi uniwersalne przysłowie bogatych liberałów, chcącemu nie dzieje się krzywda. Na tym forum samotność jest oznaką ostatniego stadium uzależnienia, w którym naćpanie jest najszybszym sposobem na to by poczuć się lepiej.
  • 967 / 243 / 0
No nie to nie tak.
Nie stosuj maksymy politycznej dotyczącej wolnych wyborów i decyzji jeden do jednego do tak złożonej wersji jak samotność.Samotność rzadko będzie świadomym wyborem pod tytułem "tak chcę byś samotny ". Samotność jest generalnie w opozycji do normalnego stanu człowieka bo jesteśmy ssakami stadnymi.Śmiem twierdzić że bez tej stadności nie byłoby inteligencji , a tym bardziej cywilizacji którą znamy.
Czy człowiek sprowadza na siebie samotność swoimi decyzjami ? Często tak ale jest to nieuświadomiony efekt uboczny wyborów.Natomiast często te wybory prowadzące do samotności
płyną z problemów z psychiką, osobowością itd.
  • 146 / 17 / 0
Nie praw komunałów, że coś jest normalne albo nie, bo czy będąc samotnym przyłączysz się do stada, która zżera swoje wydaliny ? Przecież dla nich to normalne.
Człowiek rozumny wyrósł ze swojej stadności, gdy spojrzał na tłum i opisał jego psychologię. Jedyne akceptowalne stado to rodzina. Niestety jej idea jest zabijana przez postęp technologiczny i władzę.
Odnośnie inteligencji to jest całkiem solidny pogląd, że wytworzyła się bo małpy żarły grzyby halucynogenne.
  • 3276 / 933 / 5
Niespecjalnie solidny pogląd. To tylko bajdurzenie pewnego ćpuna, który zresztą płodny umysł miał i sporo pierdololo z niego wypływało.
https://url-shortener.me/GW4U
Podziel się posiłkiem, chamie
  • 180 / 11 / 0
Samotnosc wchuj psuje nastrój człowiekowi i moze byc głownym powodem znietrzezwiania sie człowieka.Najbardziej jak idzie sam i widzi grupe ludzi szczesliwa moze najbardziej dobijac.
  • 3276 / 933 / 5
Zależy od człowieka. Ja najlepiej czuję się w swoim towarzystwie. Jak przyjeżdża kumpel na weekend to na drugi dzień już mnie męczy towarzystwo.
https://url-shortener.me/GW4U
Podziel się posiłkiem, chamie
  • 28 / 17 / 0
Jakby nie było co męczyć, zatęskniłbyś, uwierz. Może później niż wcześniej ale to pewne.
ODPOWIEDZ
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.