Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
24 marca 2020WrakCzlowieka pisze: Mnie zastanawia jak ludzie organizują te próby że ich zawsze ktoś odratuje. Nie namawiam, nie pochwalam - żadnego stanowiska tu nie zajmuję. Ale dla mnie to wygląda jakbyś tu szukała pomocy czy rady ale nie pisała tego wprost. Pomyślcie ilu samobójców na żadnym forum o tym nie napisało, po prostu zniknęli.
Zaczęłam w ogóle pisać o takich rzeczach jakiś czas temu bardziej z obietnicy danej komuś, że będę próbowała chociaż się wygadac/wypisać czy cokolwiek zanim coś zrobię, a łatwiej zrobić to w necie. Bliskim nie potrafię powiedzieć nawet słowem o tym co mam w głowie.
Do tej pory jak miałam takie myśli i podejmowałam próby, to dowiadywano się po fakcie.
Through the ages she's heading West
From far away
Stays for a day
Never a frown with golden brown
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
Nie wolę wziąć jeszcze setkę lub dwie tego opio. Tu masz okazję się wyżalić. Nie duś tego w sobie.
mam zatrute złem DNA,
genetyczny krwi sabotaż,
samozwańczy świr..."
24 marca 2020CassiusMarcellusClay pisze: Gdzieś po drodze znikła u ciebie empatia. Nie wczuwasz się w sytuację innych, lub ją olewasz po całości, bo dragi ci to zagłuszają, a może coś innego.
oni zawsze wiedza lepiej, jeszcze Ci powie taki, zebys sie nie wpierdalal.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.