Należące do grupy anilidopiperydyn substancje opioidowe, o krótszym i silniejszym efekcie.
Więcej informacji: Fentanyl w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 777 / 106 / 0
ja wiem ze pewnie spora czesc osob tutaj bedzie przestrzegac czy cos, ale stalo sie ze mam plaster duro 75ug/h.
jak za to sie zabrac bo myslalem nad pocieciem go na jakies czesci i wpierdoleniem pod jezyk i nie przelykaniem sliny, tak jak w przypadku bupry.
Na ile go pociac mniej wiecej, aby te dawki nie poslaly mnie na tamten swiat przy tolerce 70-100mg majki na strzala, oral 240 oxy ? Nie walilem nic ciezszego od grudnia tak naprawde, wiec bede miec na uwadze spadek tolerancji.
  • 325 / 50 / 0
@toxic1337 W duro w 1cm^2 masz 0,4mg spróbuj właśnie od 1cm^2 podjęzykowo. Ja w momencie gdy 100mg majki już nie robiło zapodałem z 0,5mg fenta iv i było za mocno. Nawet hel nigdy nie sprawił, że kilka minut po strzale nie wiedziałem gdzie jestem, później nastąpiła euforia i noddig, ale i tak było za grubo.
  • 60 / 3 / 0
Po tym co tu czytam wyciagam wnioski dobrze ze piszecie tutaj takie zle rzeczy ehhh
  • 325 / 50 / 0
Zapodałem 15mg iv przerabianego transtecu, 2 dni już nie biorąc fnt iv. W połączeniu z rolkami dało mi to popołudniowy miły nodding mniej brutalny niż fent. Czy będąc na buprze i w dni upadku i pobłądzenia gdy dobiorę sobie fnt albo inne silne opio od razu wyzeruje mi buprę z organizmu? Czy tak jak w przypadku metadonu i dobieranych do niego innych opio coś zostanie?
  • 5 / / 0
mam pecfent 100, co z tym zrobic? czytalem, ze to gowno, ale w sumie wiele nie oczekuje, bo nudy jak skurwysyn i tak. tolerancja na opio raczej slaba, przy 200mg morfiny doustnie lekki nodding.
  • 325 / 50 / 0
@caifilly Zacznij od jednego psiknięcia do nosa, gdy będzie słabo po pół godziny możesz dorzucić drugi psik. Nie sugeruj się swoją tolerancją na morfinę, która i tak jest słaba / średnia. Ludzie przerabiający fenta z plastrów tak jak ja tak na prawdę nigdy nie wiedzą ile go wydobędą, po drugie straty przy przechowywaniu, czegoś doda się za dużo i zmieni pH, coś utlenimy zbyt długą ekspozycją. Tak, polecam 1 psiknięcie ewentualnie po dłuższym odczekaniu i przy osobie towarzyszącej drugi psik. Pozdrawiam Pablesco
  • 2814 / 367 / 0
01 kwietnia 2020caifilly pisze:
mam pecfent 100, co z tym zrobic? czytalem, ze to gowno, ale w sumie wiele nie oczekuje, bo nudy jak skurwysyn i tak. tolerancja na opio raczej slaba, przy 200mg morfiny doustnie lekki nodding.

Tez miałem pecfent 100 i słaby jest .. ale będąc w szpitalu zaczęli mi podawać Instanyl 200mcg i jest na pewno lepszy ale tolerka leci kosmicznie szybko .. myślę o pacjencie 400mcg .. bo ten instanyl 200mcg już nie robi i cena 800 zł za 40 dawek a pecfent 400ug 32dawki za 630zloty .. daje do myślenia..
  • 161 / 8 / 0
Duregesic 100mcg/h 17mg fenta, jak się za to zabrać przy tolerce 75-100mg majki iv?
  • 2814 / 367 / 0
12 kwietnia 2020yuck0 pisze:
Duregesic 100mcg/h 17mg fenta, jak się za to zabrać przy tolerce 75-100mg majki iv?

Przy takiej tolerce to lepiej jeszcze nie zabieraj się za fenta ..
  • 325 / 50 / 0
@yuck0 Zaczekaj z fentem gdy 100 mg majki Cię już nie będzie robić. I zacznij z nim od kawałka 1cmx1cm doustnie. Będzie mało dorzucisz. Nie napisałeś czy np bierzesz benzo.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.