Czasami kierowcy nawet chyba nie zauważyli, że gdyby nie moja zwiększona czujność (a raczej absolutny brak zaufania na przejściach), to zmietliby mnie tak, że nie byłoby co zbierać.
Najgorsze są sytuacje, kiedy na drodze 2 pasmowej (w 1 kierunku) jest przejście i kierowca bliżej mnie się zatrzyma - ile razy zacząłem już przechodzić, gdy przed nosem śmignął mi jakiś kierowca bez wyobraźni zupełnie (gdyby była matka z dzieckiem w wózku, to pewnie trafiłby cały komplet).
Zastanawia mnie, skąd to się bierze (ten brak wyobraźni i ostrożności). Głupota, używki / leki, starość...? Przecież jak widzę, że kierowca przede mną zwalnia przed przejściem, to z jakiegoś powodu...
Czy warto mówić prawdę w WOMP?
Wszystko wesoło jest jak obiad u teściów
I jak dostajesz wpierdol kopią od razu w sześciu.."
Comfortably Numb
wawi112 vol2.
Jeśli chodzi o próby wątrobowe to trzeba się zmieścić w tych zakresach:
Glukoza - 65-100
Aspat 0-40 (miałem 42)
Alat 0-41 (91)
Bili 0,00-1,20
GGT 0-60 (73)
Trójglicerydy 0-150
Kwas moczowy 3,0 - 7,5
Chuj wie czy te rzeczy nie mogą być podwyższone nawet od kawy, diety, smogu itp. Trza będzie z miesiąc się ładnie zdetoksować. Niby mam deadline do kwietnia ale jeszcze pismo bede pisał, że puche zapierdalałem i nie miałem kiedy tego ogarniać. Także przejebane jest. Wezmą Ci prawko i nie chcą kurwy oddać. Chociaż ja jestem elegancki kierowca. Z takich manewrów co auto wyprowadzałem to chuj.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.