Okres półtrwania substancji - na przykład 20 godzin nie oznacza, że po 40 godzinach zostanie usunięta z organizmu druga połowa tej substancji, tylko że po 20 godzinach zostanie usunięta połowa, po następnych 20 zostanie usunięta połowa z pozostałej połowy i tak dalej.
Jak widzisz stałe przyjmowanie leku powoduje, że ten nasyca organizm.
Ryzyko zmniejsza się wraz z długością czasu odstawienia leku, co nie oznacza że efekty niepożądane nie wystąpią.
Próbowałem MDMA na SNRI (wenlafaksyna) i miało coś wejść, ale nie weszło. Taki stan potrwał chwilę, po czym zniknął, co spodowowało frustrację - pozostało natomiast przyspieszone tętno, wzrost temperatury ciała, przez chwilę czułem się też, jakbym miał się rozpłakać.
Osoba, którą znam wzięła MDMA około tygodnia po odstawieniu SSRI i zadziałało, lecz stan był spłycony (przynajmniej tak mi się wydawało). Nigdy nie brała wcześniej MDMA, więc nie ma porównania.
Te umowne 2 tygodnie to czas optymalny na prawidłowe zadziałanie i minimalizację szansy wystąpienia efektów ubocznych.
0Sh14sH pisze:Przy 5-HTP to przeczytałem że tak najlepiej zrobić dobę przerwy przed i po zażyciu.
@up
Branie MDMA podczas brain zapsow, tego nie testowałem ale podejrzewam że moze byc dziwnie, nieprzyjemnie a moze całkiem odwrotnie, nie mam pojęcia ale raczej to pierwsze.
A są mózgojeby po 300mg.
Dla mnie jego wyjaśnienie brzmi logicznie.
Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
Zamierzam wziąć emkę po raz pierwszy, ale że cierpię na migreny, to wolę wziąć pod uwagę scenariusz, że np. dostanę bólu głowy w trakcie/przy zejściu. Pytanie - czy wtedy bezpiecznie byłoby przyjąć właśnie tryptany (agoniści dla serotoniny 5-HT) czy jednak ryzyko zespołu serotoninowego robi się duże? Internet mało podpowiada konkretnych informacji.
Z góry mówię, że jakieś paracetamole, ibuprofeny, pyralginy na mnie zupełnie w takim przypadku nie działają. Ewentualnie ketonal, który też nie wiem jak ma się do tego.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces
Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne
Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.