Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 15 / / 0
Witanko, ostatnio obiło mi się o uszy że benzydamina może trwale uszkodzić wzrok, ma ktoś jakieś artykuły na ten temat albo sam się z tym zmaga? Zażywałem tylko raz w dawce 500mg i u mnie nic nie wystąpiło, ale wolę spytać innych i się doinformować, pozdrówki
  • 37 / 6 / 0
ja leciałam na benzie 3 lata i ze wzrokiem wszystko u mnie w porządku, może chodzi o dawki, które bardzo podnoszą ciśnienie powyżej 3 saszetek i to może być główna przyczyna problemów ze wzrokiem.
  • 169 / 28 / 1
Uszkadza wzrok zapraszam bardzo serdecznie do wątku benza a szkodliwość Pozdrawiam
"Kto się Mnie zaprze przed ludźmi, tego zaprę się i Ja przed Moim Ojcem"
(Mt 10, 33).
  • 1174 / 222 / 23
Często po przygodach zostają tzw. "smugi" czyli cienie w kształcie kresek latające po ścianach, szczególnie przy mocnym świetle. Czasami to znika od razu a czasami trwa latami.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

1,3 tony kokainy przejęte dzięki współpracy służb z Polski, Hiszpanii i Francji

Efektem działań CBŚP, francuskiej Służby Celnej i hiszpańskiej Policji Narodowej, we współpracy z Europolem, było przejęcie ogromnej ilości kokainy na terenie Francji i Hiszpanii, która docelowo miała trafić na czarny rynek Niemiec, Polski, Niderlandów i Wielkiej Brytanii. W ramach działań skontrolowano dwie ciężarówki z Polski i zatrzymano polskiego obywatela.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.