12 stycznia 2020walepixy pisze: Siemanko, jestem totalnie zielony w temacie i potrzebuje zrozumiałych porad co i jak na temat kochanego Thiocodin'u. Otóż kilka dni temu zarzuciłem na test 3 tabsy - nic sie nie działo, następnego dnia około 20 poleciało 7 i byłem wtedy lekko skuty - na początku odczuwałem lekkie ciepło/zimno(nie jestem w stanie określić tego stanu) potem mrowienie na niektórych częściach ciała i po około 20 minutach nic się nie działo. Około 22 zaczęła mnie boleć głowa i strasznie chciało mi się spać. Na dniach mam w planach zarzucić całą pake z ekstrakcjii. Jakieś porady czy coś? oczekuje bardziej takich odpowiedzi co najlepiej robić a czego nie by nie popełnić jakiegoś błędu.
Plus za zrobienie testu uczuleniowego, ale pomyliłeś leki - Thiocodinu się nie ekstrahuje (o ile ludzie czegoś nowego nie wymyślili, ale raczej nie), ekstrahuje się Antidol. Thiocodin zaś zajada z opakowania, choć rozmawiano tu na temat minimalizacji zgubnego wpływu sulfogwajakolu na żołądek.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
@walepixy jeżeli te mrowienia lub w przyszłości moga wystąpić swędzenia cie denerwują możesz w aptece nabyć leki antyhistaminowe
Sulfosyf dysocjuje w środowisku wodnym do kwasu siarkowego(IV) + gwajakolu. Ten ostatni to prosty związek aromatyczny (także: ważny element smaku whisky) i dopóki nie mamy problemów wątrobowych to nie ma się co martwić.
H2SO3 natomiast zawyżać będzie kwasowość organizmu, a przede wszystkim żołądka. Zapobiec temu można w banalny sposób – zagryzając jakimś warzywem: od siebie polecam seler naciowy, albo marchewki.
Pisałem już na ten temat tutaj .
12 stycznia 2020czarzasty pisze: Przerwa tez pomoze. Miej tez na uwadze, ze pierwsza dawka po przerwie potrafi slabiej klepnac. Przynajmniej ja tak zawsze mam, czytalem tez o innych osobach tutaj z taka przypadloscia, bodajze np tur3k.
- 1) 150mg + 75mg dorzutki
- 2) 180mg
- 3) 195mg
- 4) 225mg
Po każdym razie czułem zmęczenie oraz ochotę na sen, w ostatnim razie wstając z krzesła i idą do innego pomieszczenia czułem się trochę jakbym był pijany.
Przy 3 i 4 dawce zacząłem odczuwać chwilowy gorąc - tak jakbym siedział w polarze, lecz po jakimś czasie ustało.
Obstawiam że jeszcze nie doszedłem do rdzenia efektu kodeiny i jeszcze kawałek drogi jest.
Czy wyrabiając właśnie receptory opioidowe zwiększać sobie dawki, czy trzymać się jakiś ustalonych?
13 stycznia 2020surveilled pisze: Sulfogwajakol ma 100x mniej szkodliwe działanie (drażniące) na żołądek niż dwutlenek tytanu, który jest podstawowym elementem masy tabletkowej. Tak więc nie żryjcie tabletek.
Sulfosyf dysocjuje w środowisku wodnym do kwasu siarkowego(IV) + gwajakolu. Ten ostatni to prosty związek aromatyczny (także: ważny element smaku whisky) i dopóki nie mamy problemów wątrobowych to nie ma się co martwić.
H2SO3 natomiast zawyżać będzie kwasowość organizmu, a przede wszystkim żołądka. Zapobiec temu można w banalny sposób – zagryzając jakimś warzywem: od siebie polecam seler naciowy, albo marchewki.
Pisałem już na ten temat tutaj .
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.