Na 20 lat więzienia Sąd Rejonowy w Opolu skazał mężczyznę, który wystawiał na jednym z portali aukcyjnych telefon i oszukał około 150 osób. Według części prawników to wyrok zdecydowanie zbyt surowy. Sąd tłumaczy natomiast, że "zaoszczędził" skazanemu 10 lat odsiadki.
oddali cały materiał za mandat 500zł za zaśmiecanie.
To był bliżej nieokreślony kryształ i chyba piguła.
Kolega ma natomiast obcykane i przekłada sobie woreczek z cmckami z kieszeni do kieszeni
Taki troche Houdini
04 stycznia 2020p420 pisze: chowa się kurwa w gacie,i to nie jest żadne publiczne robienie prypału że jakieś patenty sprzedaję jbc XD
PS. Mi "majtkowy" sposób podpowiedział policjant, jak mnie zawinęli w końcówce liceum za małe ilości haszu, już na sam koniec przeprawy na komisariacie. Chyba sumienie go chwyciło, bo równolegle tak jakby się tłumaczył że do policji wstąpił łapać prawdziwych bandytów, a nie takie nieszkodliwe płotki jak ja. Albo liczył, że jak dla odmiany zagra w "dobrego policjanta" to zmięknę i się spruję. Więc nic się nie bój, żadnej tajemnicy zawodowej nie ujawniasz. Niebiescy od dawna znają ten patent (przypał miałem 16 lat temu) xD
O narkomanii nie wspominam, bo na tym forum to jak afiszowanie się że ma się w dupie otwór do srania.
---
I want more life, fucker!
W PL kilka razy byłem zatrzymany posiadając przy sobie sprzęt. Tylko raz znaleźli. Powiedziałem, że dostałem od jakiegoś typa w klubie za postawienie paru bronksów.
Jak za czasów studenckich handlowałem ziołem i jeździłem z nim do klientów robiłem to na patencie bardzo zmyślnym. Mianowicie woziłem ze sobą reklamówkę kajzerek a w każdej w wydrążonej palcem dziurze był dill pack. Coś jak pilnik w chlebie w Lucky Luke'u.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.
Jak kawa wpływa na oś jelita-mózg?
Naukowcy z University College Cork postanowili dogłębnie zbadać mechanizmy stojące za pozytywnym wpływem kawy na oś jelita-mózg. Wyniki badań, opublikowane na łamach Nature Communications pokazują, w jaki sposób regularne picie kawy i kawy bezkofeinowej wpływa na mikrobiom jelit, a co za tym idzie, na nasze zachowanie oraz poziom stresu.
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.