...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 90 / 15 / 0
Siódme zero w notatniku zapisałem,szósta doba leci bez trama.Wstaję dalej dość późno ale coraz bardziej rześki,dzisiaj ból nerek mniejszy o wiele mniej jak wczoraj.W przeszłości jak odstawiałem tramadol to z retardu schodziłem na combo słabiutkie (choć nie zawsze) i z tego combo było mi już łatwiej przejść odstawkę.Teraz jebałem po 1000-1800 mg na dobę i tu nagle odstawka z paczką bupry.Dodam iż pora roku też nie sprzyja,nie ma tej energii pozytywnej,zawsze brałem rower i leciałem 20-40 km.Teraz mam śnieg za oknem.W głowie bałagan,lekki głód objawia się typu ale bym zajebał tramadolu.Ale mimo wszystko wiem głęboko w sobie że dragi,kiedyś bardzo zniszczyły mi parę lat życia,choć tramal najmniej z nich.Na Tramalu ogarniałem wszystko,choć przyszedł moment,że nie mogłem rozwijać się w życiu już przez niego .Czas leci,każde odwlekanie będzie na moja niekorzyść,choć teraz ten okres zażywania to była wtopa przy okresie trzeźwości.W zasadzie to było tak cały czas, trzeźwy okres - faza itd.No nic,dalej kroczę ku trzeźwości.Zobaczymy jak się to potoczy.
Uwaga! Użytkownik BodTram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
Czesc. Podczytuje Was już od jakiegoś czasu. Pewnie moje zażywanie kodeiny będzie dla was śmieszne, ale dla mnie to problem... W lutym koleżanka lekarz wypisała mi receptę na efferalgan kodeine na migreny plus ból po usunięciu ósemek. Brałam maksymalne dawki. Spodobało się. Wykombinowalam sobie, że nie potrzebuje tego leku. Mogę przecież kupić thio. Czekałam na migreny. Potem brałam kilka miesięcy codziennie ale maks 240mg dziennie. Potem mnie oświeciło i że chciałam wyjść z thio. Stąd moje wizyty na tym forum. Skręt był 3 dni (odstawiłam bez schodzenia z dawki), wspomagałam się Xanaxem i loperamidem, ale do dobrego samopoczucia fizycznego (żeby być w stanie znowu np iść na siłkę) dochodzilam ok 2 tyg. Brałam thio przeciwbólowo "na dusze". Jestem w terapii psychodynamicznej, pod opieką psychiatry od 11 lat (zespół lekowo-depresyjny, biorę SSRI od 11 lat z przerwami). Od miesiąca znowu brałam thio, ale szkoda mi zdrowia. Tym razem zeszłam z dawki do 90mg. Dziś pierwszy dzień skręta. Tylko z loperamidem. Trzymajcie kciuki bo niestety ma spore sklonnosci do uzależnień... A z drugiej strony - mam rodzinę, męża, dziecko, zajebista pracę... Nikt nie wie o tym wszystkim, poza psychiatra i terapeutką które wiedzą o pierwszym kontakcie z kodeina. O tym teraz nie...
  • 90 / 15 / 0
@thermogrippp I poleciałem na tramadolu dzisiaj,brakło bupry i poległem,zapożyczyłem w aptece 20 tab. Tramalu retard,jutro naginam do lekarza,ale clony odstawię pierwsze a potem zajmę się tramem.Myślę że jak miałbym tej bupry więcej to bym Tramalu nie tyknął.Ale to już historia.
Uwaga! Użytkownik BodTram nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1106 / 221 / 0
Ja bym jednak raczej odstawiał odwrotnie. Dół po klonie jest długi, po odstawce Tramalu deprecha jest chyba największa ze wszystkich opio, jakby się nałożyły na siebie to mogłoby być krucho. Poza tym klon może sporo złagodzić objawy abstynencyjne po Tramalu, a w drugą stronę już to tak nie działa.
  • 1100 / 273 / 0
no i ciężko sie zabezpieczyc przed padaczką z odbicia Tramalem
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 60 / 3 / 0
Jestem na buprze czy was tez bola jakby nerki i watroba a mozw to bol ple ow poprostu od kregoslupa czy cos
  • 12474 / 2424 / 0
Wątroba nie ma prawa boleć - jeśli już, to może ona uciskać coś innego.
Osobiście żadnych bólów na Bunondolu nie uświadczyłem.
  • 60 / 3 / 0
Ide dzisiaj do urologa bo mam pewne probleny jutro robie badania krwi i moczu
  • 60 / 3 / 0
U urologa wszystko git nerki ok itp
  • 3406 / 534 / 0
Ja tez byłem z dwa tygodnie temu u urologa, bo nie mogę się wylać do końca i napierdala mnie w okolicy jelita.

USG dobre, wszystko git. Wyniki z moczu i krwi w miarę ok, chyba 4 pozycję lekko odstają od normy.

Ale cisne dalej z badaniami, na dniach wizyta u neurologa.

Następnie posiadam już skierowanie na TSH. Prywatnie zrobię jeszcze tescia, kortyzol i prolaktyne.

I na sam koniec gastroskopia lub kolonoskopia i rezonans magnetyczny.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.