30 grudnia 2019anonimowy0xd pisze: A teraz zauważyłem że sa tabletki oksydolorfast czy jakoś tak tabletki powlekane to sa z szybkim uwalnianie?
Rozdzial chromatograficzny to pierwsza metoda a druga to duze PH i oksy wypada z r-ru. Kompletny laik w tym temacie jestem i czekam na rady. Na pewno znajdzie sie jakis chemik co ogarnia temat. Moze zwrocic sie z tym w innym watku?
Bo co ja moge zrobic z taka iloscia oksy i tylidyny? Nada sie to do czegokolwiek? Czy do kosza i nie zaprzatac sobie glowy.
Ostatni raz w tym watku zwracam sie z prosba o pomoc, zeby nie zasypywac spamem tematu. Takze proszę moda o ostatnie zaakceptowanie tego posta. Z gory bardzo dziekuje.
Priv...? Jak ktos cos kuma albo cos chce doradzic co z tym przekminic.
Ps. Piekarnik jako aparakura do rozdziału substancji o podobnej temperaturze rozkładu. Kiedy ktoś zrobi łaźnię olejową na oleju kujawskim ~żarcik
[...]
Boć to ciało rzekł szukacz było w życiu dziwne. Zawżdy wszystkiemu przeciwne I domyślać się mam pewne powody, Że popłynęło z rzeką przeciw wody
03 stycznia 2020trzykrotnie pisze: Spróbowałam dzisiaj dwa razy, dla mnie mocna mieszanka. Moze dlatego ze z opio zaczynam. Serce zaczelo mi strasznie latac jak po stimachwygladalo to na normalny zjazd, zaczelam sie wic na krzesle. Czy to mozliwe ze moglabym miec uczulenie na oksykodon? co jakis czas mam swedzenie na ciele .. a oxy trzymam sie stalych dawek 10-15 mg .
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.