Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 2876 / 267 / 0
mega silną wolę, ja pierwsze pół następnego dnia po fazie nie myślałem o niczym innym tylko o powtórce, ale byłem świadom mocy tej substancji i miałem tylko jedną tabsę 80 na dwie fazy
  • 1106 / 221 / 0
30 grudnia 2019anonimowy0xd pisze:
A teraz zauważyłem że sa tabletki oksydolorfast czy jakoś tak tabletki powlekane to sa z szybkim uwalnianie?
Oxydolor fast jest o natychmiastowym uwalnianiu, do leczenia bólu przebijającego.
  • 6 / 2 / 0
Odswiezam temat w związku z moim wpisem na stronie 286. Jest ktos w stanie pomoc z odpowiedzia na nurtujace pytania? Jedna osoba juz nieaktywna na forum, ktora by pomogla a druga nie zyje prawdopodobnie - Oxan.

Rozdzial chromatograficzny to pierwsza metoda a druga to duze PH i oksy wypada z r-ru. Kompletny laik w tym temacie jestem i czekam na rady. Na pewno znajdzie sie jakis chemik co ogarnia temat. Moze zwrocic sie z tym w innym watku?

Bo co ja moge zrobic z taka iloscia oksy i tylidyny? Nada sie to do czegokolwiek? Czy do kosza i nie zaprzatac sobie glowy.

Ostatni raz w tym watku zwracam sie z prosba o pomoc, zeby nie zasypywac spamem tematu. Takze proszę moda o ostatnie zaakceptowanie tego posta. Z gory bardzo dziekuje.

Priv...? Jak ktos cos kuma albo cos chce doradzic co z tym przekminic.
  • 58 / 26 / 0
@opiojetny Jeśli nie posiadasz odpowiednich odczynników, rozdział naloksonu nie jest niewykonalny ale nie jest też prosty. Natomiast zwróciłabym uwagę na inną kwestię mianowicie proporcje w tych Twoich tabletkach i na ich masę własną tj. masa substancji aktywnych i wypełniaczy. Nie znam Twojej tolerancji ale w jednej masz 20mg to nie jest dużo dla kogoś kto stosuje metadon który ma silne powinowactwo do receptorów opioidowych. Rzecz w tym, że nalokson ma niską biodostępność p.o i jest czymś czego się trudno dla laika pozbyć a osobie stosującej zgodnie ze wskazaniem zwykle w niczym nie przeszkadza, nie zwraca na to uwagi. Zapytaj konkretnie co chcesz osiągnąć i czy z metadonem w międzyczasie czy masz zamiar go odstawić i ewentualnie na jakiś czas.
Ps. Piekarnik jako aparakura do rozdziału substancji o podobnej temperaturze rozkładu. Kiedy ktoś zrobi łaźnię olejową na oleju kujawskim ~żarcik
Ratują go od śmierci, a wiodą do kozy.

[...]

Boć to ciało rzekł szukacz było w życiu dziwne. Zawżdy wszystkiemu przeciwne I domyślać się mam pewne powody, Że popłynęło z rzeką przeciw wody
  • 98 / 2 / 0
Czy ktoś próbował palić zielone do oxy ? Biore co jakis czas 10-20 mg oxy i zastanawiam sie nad tym. Pale ziolko od 2 lat regularnie w odstepach od oxy. Czy mozna łączyć te dwie rzeczy, jaki efekt? Ktoś próbował ?
  • 2876 / 267 / 0
ja wszystko co ćpam łączę z ziołem i było jak najbardziej spoko, po oxy jako że to downer ziółko jak najbardziej się super łączy
  • 98 / 2 / 0
Spróbowałam dzisiaj dwa razy, dla mnie mocna mieszanka. Moze dlatego ze z opio zaczynam. Serce zaczelo mi strasznie latac jak po stimach %-D wygladalo to na normalny zjazd, zaczelam sie wic na krzesle. Czy to mozliwe ze moglabym miec uczulenie na oksykodon? co jakis czas mam swedzenie na ciele .. a oxy trzymam sie stalych dawek 10-15 mg .
  • 2897 / 619 / 10
@trzykrotnie, swędzenie po opioidach to normalna sprawa, powodują wyrzut histaminy.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 384 / 64 / 0
03 stycznia 2020trzykrotnie pisze:
Spróbowałam dzisiaj dwa razy, dla mnie mocna mieszanka. Moze dlatego ze z opio zaczynam. Serce zaczelo mi strasznie latac jak po stimach %-D wygladalo to na normalny zjazd, zaczelam sie wic na krzesle. Czy to mozliwe ze moglabym miec uczulenie na oksykodon? co jakis czas mam swedzenie na ciele .. a oxy trzymam sie stalych dawek 10-15 mg .
Nie wiem co to znaczy "zaczynam z opio", ale jeśli masz naprawdę małe doświadczenie, to może zacznij od kody? Ewentualnie tramadol, jeśli masz dostęp. Zaczynasz od oksy, jednego z najsilniejszych opio po których skręt jest okropny i każdy Ci to powie, więc w sumie przemyśl, czy chcesz z buta na początku przygody się w to pakować. Nie lekceważ oksykodonu
?
  • 98 / 2 / 0
wiem ze od oxy zaczelam.. mam tez teraz straszne dreszcze, nie moge spac, jest mi niedobrze. Naprawde oxy ma duza sile i chyba lekko je zlekcewazylam. Myslicie ze przejdzie do jutra ? Chyba jednak opio nie dla mnie ;( brałam 3 razy tylko, nie bedzie skreta ?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.