Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Wstrzyknęłam sobie wczoraj H, ale poszło na dwie raty bo wyszłam z żyły. I okej. Dopiero wieczorem zobaczyłam, że przedramię sztywne, opuchnięte, wzdłuż żyły ,z której wypadłam ,czerwony ślad. Dzisiaj leci altaced i aspiryna. Roztwór H był bardzo gęsty ,akurat tak tego dnia to zrobiłam. Dziwi mnie, że nakłucie przy nadgarstku, a te opuchnięcie aż do przeguby dochodzi. Od wczoraj nic się nie pogarsza. Miał ktoś podobną akcje ?
Uwaga! Użytkownik weaselww nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 262 / 46 / 0
@weaselww Miałem podobną akcję tyle, że podawałem w dłoń. Też na chwilę wyskoczyłem z żyły i chyba trochę poszło poza. Miałem spuchniętą dłoń dobre dwa tygodnie, momentami bardzo bolała. Smarowałem heparyną. Po 2 tygodniach zeszlo.
Alfaosobnik
  • 9 / 3 / 0
30 listopada 2019SarcasticCunt pisze:
To komecie raczej coś do ryja wpadło i to nie raz ;)
Komentarz troche nie na miejscu, dziwi mnie ilosc karmy jaka zostala przyznana za tak chamski komentarz napisany przez prostaka. Sory, ale inaczej nazwac cie nie umiem. Zarty zartami, ale ten nie dosc, ze byl nie na miejscu to przekroczyl granice dobrego smaku. Byles z nia lub znasz na tyle zeby tak o niej pisac? Ja z nia bylem, co prawda krotko i rozstalismy sie w ogromnej niezgodzie, z jakiego powodu nie bede pisac publicznie. Obecnie jednak nie zywimy do siebie urazy i nasze stosunki sa neutralne. Nie pozwole jednak jej obrazac i uwazac ja za kobiete lekkich obyczajow, bo taka nie jest. Uwazam, ze powinienes ja @SarcasticCunt przeprosic a osoby, ktore daly karme za ten komentarz powinny sie nad soba zastanowic i jesli to mozliwe anulowac karme. Nie wiem czy sie da anulowac karme, ale jesli wasza moralnosc jest taka a nie inna powinniscie te karmy anulowac.

Co do tematu helu to co sadzicie nt. acetylowanej morfiny robionej z siarczanu a chlorowodorku? Jest roznica? Stary kompociarz- gosc pod 60tke, ponad 40 lat w temacie, ktory swego czasu puszczal temat na pol Wroclawia i naprawde robil jeden z najlepszych kompotow w kraju twierdzil, ze jak acetylowana majka to jedynie z chlorowodorku, siarczan to ostatecznosc. Niestety obecnie z tego co wiem wcale nie ma morfiny w postaci chlorowodorku, przynajmniej nie w obrocie aptecznym, wszystko co mamy w PL aptece to siarczan morfiny. Chyba, ze lek recepturowy mozna zrobic na chlorowodorku. Robil ktos acetylacje zarowno z siarczanu jak i chlorowodorku?
Malo ostatnio wypowiedzi osob, ktore acetyluja. Acetylujecie w ogole? Z jakim skutkiem?
Komus taka acetylowana w domowych warunkach majka wychodzi taka jak powinna byc, czyli 3-4 razy silniejsza od morfiny? No i jak z tym wjazdem? Ile ludzi tyle opinii, jedni mowia, ze wjazd jest, ale dziala inaczej niz brown, drudzy, ze nie czuja roznicy miedzy brownem a AcM- jest zarowno identyczny wjazd i dzialanie i nie czuja zadnej roznicy a jeszcze inni, ze nie ma wjazdu natomiast czuc po prostu od razu dzialanie. Rozmawialem z kilkoma osobami i ich opinie nt. AcM sa takie jak napisalem zdanie wczesniej. Widac co czlowiek to inne doznania.

A jak jest u was?

Jesli macie jakies konktetne pytania piszcie. Moge zadzwonic do kumpla i zapytac czy dobrze robicie i gdzie ewentualnie popelniacie blad lub bledy. Mozecie napisac- lub dac kopiuj wklej metode, ktora robicie, powiem mu krok po kroku co i jak i on ewentualnie poprawi. Mam nadzieje, ze jego pomoc sie przyda.

Aha, to ja: Maykel85, jestem w trakcie odzyskiwania konta.
  • 262 / 46 / 0
@Maykel885 Masz odpowiedni dział dotyczący acetylacji morfiny i jest tam sporo komentarzy i wiedzy.
Alfaosobnik
  • 125 / 23 / 0
Acetylację, jak dobrze pamiętam przeprowadzało się na wolnej zasadzie, teoretycznie jedyna różnica byłaby taka, że z 200 mg siarczanu byłoby jej mniej niż z tej samej wagi chlorowodorku... ale Przedmówca ma rację, jest temu poświęcony cały wątek (acetylacja m. do h. metoda chałupnicza, bodajże)
Trzymaj się tam @Maykel885 a tak naprawdę 85, nie miałeś być na dtx?
Pozdr.
Caput Mortuum
"mojej wolności dowodem błąd"
  • 101 / 11 / 0
Wiem że to zupełnie z innej beczki. Tylko cztery dni wytrzymałam bez tramadolu. Nie przekroczę bariery jakim jest tramal. Całe szczęście nikt z moich znajomych nie grzeje i dojścia jako takiego też nie mam...
Życzę Wam szczęśliwych Świąt Bożego Narodzenia
Uwaga! Użytkownik elunei nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 57 / 16 / 0
@Maykel885 zacetylowanie siarcanu jest fizycznie niemozliwe, glupot ci ktos naopowiadal
  • 9 / 3 / 0
@radekpies czyli ten "dziadek" mial racje, powiedzial mi, ze jak acetylacja to tylko z chlorowodorku. Ten siarczan dodalem samemu, piszac, ze siarczan to ostatecznosc, gdyz wiekszosc osob acetyluje tu glownie z MST-kow 200 a to przeciez siarczan. I pisze, ze im wychodzi z MST-kow, czyli z siarczanu AcM. Jak to mozliwe? Sciema czy placebo?

22 grudnia 2019Caputmortuum1 pisze:
Acetylację, jak dobrze pamiętam przeprowadzało się na wolnej zasadzie, teoretycznie jedyna różnica byłaby taka, że z 200 mg siarczanu byłoby jej mniej niż z tej samej wagi chlorowodorku... ale Przedmówca ma rację, jest temu poświęcony cały wątek (acetylacja m. do h. metoda chałupnicza, bodajże)
Trzymaj się tam @Maykel885 a tak naprawdę 85, nie miałeś być na dtx?
Pozdr.
Caput Mortuum
Pytania do usera @radekpies okazaly sie zbedne, gdyz pokrotce wyjasniles mi temat. Przeczytam watek, ktory mi podales i z ktorego dowiem sie to co mnie interesuje.

Co do mnie- w polowie wrzesnia trafilem na detoks do suchego jaru (strasznie chujowy detoks jesli chodzi o odstawianie benzodiazepin, dlatego napisalem go z malej litery; z opio odtruli mnie spoko, mimo ze bralem ogromne dawki opio, mianowicie 2-3 razy dziennie (najczesciej 3 :) po 2 tabsy MST 200mg i 4 tabsy OxyContinu 80mg. Walilem z pompek 20tek- zawsze z takich wale, gdyz mam dosc grube rece i dlonie i mniejsze pompki slabo mieszcza mi sie w dloni. Pompki 10tki to ostatecznosc. Jednak zeby miec pewnosc, ze calosc substancji czynnej z 2 tabsow MST 200 i 4 tabsow OxyContinu 80 rozpuscily mi sie calkowicie musialem dawac 10-12ml wody. Kilkanascie dni przed planowanym terminem detoksu zmniejszylem dawke o ponad polowe. Znaczy z 3 strzalow zszedlem na 2 a dawke zmniejszylem o polowe- czyli 1 tabs MST i 2 tabsy Oxy. Ostatnie 5 czy 6 dni przed pojsciem na detoks bralem doustnie Xancodal (oksykodon) 60mg 3 razy dziennie po rozgryzione 3 tabletki, czyli lacznie 540mg oksykodonu dziennie. I Powiem szczerze, ze slabo niwelowalo mi to skreta.

Na detoksie spedzilem miesiac. Jesli chodzi o odtruwanie od benzodiazepin to totalna porazka. Nie bede nic pisal na ten temat, bo nie chce sie denerwowac. Jedyne co napisze to to, ze ustawili mnie poczatkowo na dawce 10mg klonazepamu dziennie. Zeby bylo jeszcze smieszniej (nie mnie :( ) dopiero po 2 tygodniach- kiedy zeszli mi calkowicie z bunondolu zmniejszyli mi dawke klonazepamu do 8mg. Tak, ze mialem 2 tygodnie na zejscie do zera z 8mg klonazepamu. Po poltorarocznym kvrwa ciagu...
Od razu po detoksie pojechalem do Torunia na laczenie dlugoterminowe gdzie mnie nie przyjeli. Powod? Cisnienie i puls wyjebane w kosmos przez "najlepszy detoks w Polsce". Po dwoch tygodniach w domu dostalem sie do innego osrodka, w ktorym wytrzymalem miesiac. Powchodzilem w uklady i nie dalo sie juz tego odkrecic. Dzien po moim wyjezdzie z tego co sie dowiedzialem kilka osob rowniez wyjechalo.

Pomijajac cene u rolnika zalozmy kilograma slomy makowej ile jest ona warta na czarnym rynku przeliczajac ten kilogram zalozmy na morfine w postaci MST 200? Ile opakowan MST 200- a byc moze jedynie lisci mozna dostac za kilogram slomy?
  • 125 / 23 / 0
^up trzymaj się Maykel, naprawdę jesteś w porządku i życzę Ci jak najlepiej. Zawartość alkaloidów w słomie zależy nie tylko od "sortu" maku lek., ale też m.in. od nasłonecznienia roślinek. Najwięcej skarbów jest w niedojrzałych makówkach, więc do przerabiania, jak czytałem, zabierają główkę i trochę (10cm?) łodygi. By nie zaśmiecać wątku spamem i napisać coś konkretniejszego dodam, (jeśli się nie mylę) że Stary Dziad wspominał o 40centach "morderczego odpału" uzyskiwanych z 1kg słomy metodą bez kaszy/kationitu.
"mojej wolności dowodem błąd"
  • 74 / 43 / 3
Największe stężenie morfiny jest pięć tygodni po kwitnieniu, makówka jest już wtedy całkiem dojrzała. Z niedojrzałych też się pozyskuje, ale pytanie jest o słomę. Kilogram słomy ma w sobie średnio 5 gramów morfiny. Najlepsze odmiany 15-20g, ale w Polsce raczej nie występują. Są też słabiaki co mają 1-2g, a nawet mniej.
Jeszcze płynę, ale kra nade mną zamarza...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.