Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 182 / 34 / 0
@taurinnn Niezły spisik , a jakieś doświadczenia z preagabaliną ? Risperidonem ?
  • 2429 / 579 / 155
@pancuronium, z pregabaliną imho majka ma przyjemną synergię, tylko trzeba uważać, żeby nie przesadzić. Coś między mixem z benzo a mixem z fenibutem. Z risperidonem brałam majki dużo, jadąc na codziennej dawce 3 mg Rispoleptu, więc ciężko mi trochu porównać z braniem bez, ale moim zdaniem nasila sedację. Np. w połączeniu z sulpirydem sedacja była dużo mniejsza niż w mixie majki z risperidonem.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 468 / 98 / 0
@taurinnn jak rzucałaś majkę na stałe to byłas na detoxie szpitalnym? Wiem, że rozmawiałyśmy o tym jakis czas temu ale nie mogę sobie przypomnieć.

Czy po takim czasie bycia czystą masz takie myśli, żeby wziąć? Jak sobie z tym radzisz? Jak nie chcesz odpisywać tu, to napisz mi pm. Chociaż uważam, że to może być przydatne dla niektórych. W tym dla mnie. Planuje, żeby rok 2020 był rokiem całkowitej trzeźwości. Ale.. motywacja... :trucizna:
If I could be free from the sinner in me
  • 2429 / 579 / 155
@kanda, tak. W skrócie: detoks szpitalny, który ,,wynikł” po tym, jak dostałam stanu padaczkowego na skręcie (ciężki stan somatyczny). 3 dni. Potem kilkanaście dni dochodziłam do siebie fizycznie w domu, psychicznie było jeszcze gorzej. Po jakichś 3 tygodniach bez majki wyjechałam z Polski, żeby uciec od wszystkiego, co mi się z nią kojarzy i od ćpającego środowiska. Później miałam operację z przyczyn somatycznych, po której szybko musiałam zaliczyć egzaminy. Po egzaminach psychiatryk. Ambulatoryjną terapię uzależnień zaczęłam od razu po odtruciu. To w największym skrócie.

Oczywiście, że mam czasami myśli o grzaniu mimo abstynencji, uzależnienie jest na całe życie, nie kończy się. Ale ciągnie mnie nieporównywalnie mniej niż nawet rok temu. Poprawa jest niewyobrażalna. Wprawdzie za 2 miesiące to będzie już drugi rok, a najgorsze i najbardziej burzliwe było pierwsze pół roku… Motywacja akurat się pojawiła w tamtym momencie jak z nieba. Sytuacja z bliskimi, ze studiami… Ale też miałam przy odstawianiu doświadczenie NDE, ciężko mi o tym mówić wprost, ale z pewnością zmieniło mnie to na zawsze i zmusiło do przewartościowania paru spraw.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 18 / 3 / 0
Dzien dobry, klaniam się

Trzy razy z majką - pierwszy raz 25 p.o., praktycznie zero efektu, ew lekka kodeina
Drugi raz - 1/4tabs 100mg plus troche okruszkow iv ale ta zwykła metoda z FAQ, nie ta, co opisal DexPL
Trzeci raz - powtorka j.w. kilka dni pozniej

Za pierwszym razem zero działania: za drugim i trzecim tak samo: ciepłe policzki, nogi jak z waty - z zegarkiem na reku 20 minut dokladnie, potem przez godzine relaks, potem nic

Nie mam tolerancji na opiaty.
Chlop duzy, 190cm 90kg
Tak, byłem w zyle, krew w kontrolce

Bez umoralniania proszę - doskonale znam ryzyko i skutki

Co mogę zrobić zeby porzadnie kopnelo a nie takie pierdolenie? Przeciez to zart jakis zeby morfina iv tak slabo kopnela, kwestia dawki? Ile proponujecie?
Uwaga! Użytkownik ZadnyWiedzy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 468 / 98 / 0
A jaka jest tolerancja na kodeine?
If I could be free from the sinner in me
  • 18 / 3 / 0
240mg, ale hyla używana z 8 razy w życiu
Uwaga! Użytkownik ZadnyWiedzy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 51 / 7 / 0
15 grudnia 2019ZadnyWiedzy pisze:
Dzien dobry, klaniam się

Trzy razy z majką - pierwszy raz 25 p.o., praktycznie zero efektu, ew lekka kodeina
Drugi raz - 1/4tabs 100mg plus troche okruszkow iv ale ta zwykła metoda z FAQ, nie ta, co opisal DexPL
Trzeci raz - powtorka j.w. kilka dni pozniej

Za pierwszym razem zero działania: za drugim i trzecim tak samo: ciepłe policzki, nogi jak z waty - z zegarkiem na reku 20 minut dokladnie, potem przez godzine relaks, potem nic

Nie mam tolerancji na opiaty.
Chlop duzy, 190cm 90kg
Tak, byłem w zyle, krew w kontrolce

Bez umoralniania proszę - doskonale znam ryzyko i skutki

Co mogę zrobić zeby porzadnie kopnelo a nie takie pierdolenie? Przeciez to zart jakis zeby morfina iv tak slabo kopnela, kwestia dawki? Ile proponujecie?
Jak nie masz tolerancji to pierdyknij sobie z 50 mg IV, ja tak zrobiłem, ale miałem doświadczenie już z kodą,makiem i majką p.o.. Wtedy pamiętam nie miałem euforii na wejściu nawet przy pierwszym swoim zastrzyku w życiu, więc na Ciebie powinno dobrze to zadziałać.

Po ile teraz można dostać MST ?? Planuje powrót świąteczny, bo zimno się robi %-D
  • 18 / 3 / 0
prawdopodobnie kolejnym razem wezmę 50tke iv. Czy macie podejrzenia jaka jest efektywność tej zwyklej metody pozyskiwania roztworu majki z tabletki? Ile mogę spodziewać się w strzykawce jesli rozpuszczam 50mg?

@PeaceYo możesz albo kupować receptę przez Internet (koszt 300zl + 250 w aptece za opakowanie mst 200) albo od kogoś kto tak zrobil kupic blister xD
  • 182 / 34 / 0
@PeaceYo trzy pięć zero za liścia dwusetek mniej więcej

A zarzuci ktoś jakimś ultra patentem na rowerek, nogi chodzą na skręcie jak w zespole touretta, a ja czuję jakbym przejechał już tyle co ten Armstrong tylko, że mam dwa jaja i nie mam dopingu stąd pytanko co robić? klony nie pomagają, 4 mg klona i dalej nogi chodzą i zasnąć nie można.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.