Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 525 / 55 / 0
Po 2 h pierwsze efekty, w mixie pewnie jeszcze szybciej i może to okazać się bardzo mocno. Na następny raz użyj opcji szukaj xD
  • 1501 / 93 / 2
09 grudnia 20190Sh14sH pisze:
Po 2 h pierwsze efekty, w mixie pewnie jeszcze szybciej i może to okazać się bardzo mocno. Na następny raz użyj opcji szukaj xD
Dobra nie działa nic.Zaraz zarzucę trzy saszety Tamtum.Szkoda kasy na to badziewie.

Dobra edytuje jednak czuć coś jak po 1 browarku.
action movie:gun:
  • 1501 / 93 / 2
Ale zajebiście mi z olką mix
action movie:gun:
  • 30 / 5 / 0
Fenibut to taki słaby baklofen. Aktywuje receptory GABA-B, a w większych ilościach również GABA-A.
Jeżeli ktoś używa benzo to w takim przypadku nie odczuje działania Fenibutu… taka prawda.
Info dla osób, które nie miały do czynienia z substancjami o takim profilu działania:
Fenibut przy regularnym stosowaniu zdegraduje receptory GABA powodując uzależnienie!
Uwaga! Użytkownik Paczensas nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 578 / 180 / 0
Oddziaływanie fenibutu na GABA-A nie ma praktycznie żadnego wpływu na jego działanie więc czyjeś doświadczenie z benzo nie powinno mieć tutaj większego znaczenia.
śmieszkowy podpis usunęli, no dosłownie 1984
  • 1070 / 137 / 0
@up Też mi się wydaje, że tolerka w tym zakresie jest naprawdę marginalna. Ja miałem sytuację odwrotną. Tzn. kilka lat na phenibucie (2 razy w tygodniu) w tym długi ciąg na dużych dawkach. (które to również działają na gaba-a, typu 3g). Natomiast gdy zacząłem sporadycznie brać benzo, to działają na mnie dobrze już dawki 0,25/0,50 mg. (etizolam, alprazolam). Także tolerka na benzo się nie wyrobiła.

Musiałby się wypowiedzieć jakiś benzowrak jak na niego działa phenibut.

p.s. gdzie tutaj w wątku jest rozpiska w jakim stopniu jaka substancja działa na gaba-a, b, kanały wapniowe (phen, benzo, baklofen).
  • 578 / 180 / 0
Na angielskiej wikipedii o fenibucie masz wszystko ładnie porównane w tabelkach jak coś.
  • 163 / 10 / 0
Witajcie, dziś dostałem paczkę z fenibute. Nie wiem jaka dawkę zastosować na początek. Mój ostatni posiłek odbył się 4 godziny temu. Zaznaczę że przyjmuje pregabaline w dawce 600mg na dobę. Jaka dawkę jednorazowa byście polecali
  • 329 / 58 / 0
Prega i fenibut to akurat średni miks, działają w dość zbliżony sposób, feni jakby bardziej "dopaminowy" jest. Z tym że mam porównanie do pregi branej nieregularnie.
Jak bierzesz dłuższy czas, to jej działanie rekreacyjne pewnie się zatarło. Uderzałbym w 1.5g na początek (teoretycznie tolerancja krzyżowa z pregablina powinna wystąpić) i po 2h ocenił swój stan. Później możesz rozważyć dorzutke 1g i na tym bym się bezwzględnie zatrzymał.
  • 578 / 180 / 0
2 godziny to za mało. Po takim czasie to dopiero pierwsze efekty się pojawiają. Jak dla mnie to najlepiej poczekać 4-5 godzin bo wtedy widać już pełne efekty i do tego dorzutki też najlepiej wchodzą po takim czasie jeśli chodzi o euforię.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Niemal 3 tony kokainy pod ziemią. Policja przejęła rekordową kontrabandę

Australijska policja skonfiskowała 2,7 tony kokainy, ukrytej w plastikowych pojemnikach zakopanych pod ziemią na obrzeżach Sydney. Wskazano, że to rekordowa ilość narkotyków przejęta w tym kraju.

Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok

Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.