Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 177 / 6 / 0
fety nie mam zamiaru brac... Jedynie alpre chce gdzies włożyć do głównego bagaża z innymi lekami
  • 2392 / 663 / 0
uważajcie przedewszystkim na transitach w krajach zachodniej Azji. U skośnookich )np. w Tajlandii ) jak was skminią z czymkolwiek w jakiej kolwiek ilości od razu dożywotka a w przypadku większych ilości nawet kara śmierci, Ja jak 12 lat temu leciałem do Australi do rodziny, Miałem na 1 konkretne wiadro bo chciałem się na fazie przelecieć samolotem. Przesiadki miałem dwie -w londynie ,później Singapur i Australia. Udało mi się to wiadro zrobić na lotnisku w U.K gdzie wiedziałem że w najgorszym razie mandat dostane ( no i podróż życia zaprzepaszcze dla siebie i swojego starego) Ale od początku zakładałem że jak mi się to nie uda albo nie bedzie warunków to temat idzie do kibla, W życiu nie zaryzykował bym podróży nawet z jedną lufką przez Singapur.
  • 641 / 98 / 0
04 listopada 2019xqzw pisze:
fety nie mam zamiaru brac... Jedynie alpre chce gdzies włożyć do głównego bagaża z innymi lekami
Bierz, bierz... jak już wyjdziesz to opowiedz nam jak jest w egipskich więzieniach :)
  • 2104 / 467 / 37
W ogóle ze wszystkimi mniej lub bardziej nielegalnie zdobytymi substancjami lepiej odpuścić sobie podróżowanie na Bliski czy Daleki Wschód. W Singapurze przy każdej próbie przemytu dają z miejsca praktycznie karę śmierci (przynajmniej szybko wykonują nie to co w USA, więc nie będzie się taki debil męczył). Nawet na takich kartkach do wypełnienia a’la visa co dają w samolotach jak lecicie tam na pobyt turystyczny jest to napisane. Celnicy są tam też naprawdę zdolni i jest duża szansa, że znajdą dragi nawet dobrze skitrane. Przy podróży w takie miejsca lepiej od razu założyć, że na miejscu detox robimy. Zamiast ćpania stawiamy na seks, jedzenie, sport czy co kto lubi. Nawet z alkoholem tam chujoza: drogi, kiepski i ciężko dostępny.
Lubisz koks?
  • 12793 / 2486 / 0
@Mordarg
Na Heathrow wiadro paliłeś?? : D
Też byłem tam tranzytem i samo zapalenie papierosa w kiblu przyprawiało mnie o mega stres, bo kary wysokie i można sobie podróż zepsuć.
  • 4603 / 2217 / 1
W hubie we Frankfurcie jak do kibla wszedłem, to waliło trawą jak cholera. Ewidentnie ktoś walił chwilę przede mną.
  • 2392 / 663 / 0
05 listopada 2019jezus_chytrus pisze:
@Mordarg
Na Heathrow wiadro paliłeś?? : D
Też byłem tam tranzytem i samo zapalenie papierosa w kiblu przyprawiało mnie o mega stres, bo kary wysokie i można sobie podróż zepsuć.
Tak w kiblu. ale że zrobiłem je z rzeczy kupionych na lotnisku, kluczem to ciąłem i wgl xD - wyszło chujowe. i zacząłem normalnie fife palić wydychając pod bluze . patrze do góry a tam kurwa czujniki dymu -na szczęscie nie zadziałały . Po dziś dzień kurva nie wiem jak to się stało że udało mi się tą dzidę spalić i polecieć dalej. Pseudo wiadro zostawiłem. Sie potem ktoś musiał nieźle zdziwić xD Typowo szczeniacka akcja . Dziś nigdy bym tak nie postąpił xD no ale jest co wspominać xD %-D
  • 12793 / 2486 / 0
We Frankfurcie jak byłem, to mieli palarnie (papierosów) i można było się nawdychać na zapas przed długim lotem. To samo w Paryżu.
Tymczasem pozostałe lotniska jakie zwiedziłem nie oferowały nic palaczowi i trzeba było robić konspiracje w kiblach : D

Swoją drogą miałeś nerwy zioło do Londynu samolotem przewozić...
  • 62 / 20 / 2
Czy jak wezmę na dzień przed lotem metę i wiadomo, że w dniu lotu i cały lot z tranzytem przez bliski wschód i podczas lądowania w Polsce jeszcze mnie będzie trzymać i będzie wykrywalna na testach, czyli mam ja w swoim organiźmie - to czy moga byc jakies konsekwencje?
Sex po mecie najlepszy na świecie :hel:
  • 12793 / 2486 / 0
Jak nie będziesz świrować, to nic się nie stanie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.

ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.