twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam mam problem z lowryder #2, od kilku dbi zaobserwowalem ze cala roslina sie odbarwia na zolto, narazie delikatnie ale jest to widoczne, do tego niektore liscie maja male czarne plamki, dodam ze roslinie leci 11 tydzien od ziarna. Swiatlo bylo 18/6 ale miala spore problemy z produkcja kwiatow i tydzien temu zmienilem na 12/12 i wkoncu zaczela robic sie gesta, dostaje odrzywki grow, micro i bloom i od 3 tyg dostaje atami bloomastic. Teraz jestem zupelnie skolowany i niewiem co dalej robic, zostalo jej moze 1.5-2 tyg do scinki ale niechce zeby ja szlag trafil przed tym
  • 12720 / 2461 / 0
Do trafnej diagnozy potrzebne jest zdjęcie.
Generalnie wiele odmian konopi ma całkowicie pozbawione zieleni liście tuż przed kosą - to normalne - roślina pobiera z nich pokarm.
Zobacz, jak wyglądał mój Early Skunk 5 -7 dni przed zbiorem. Jak go ciąłem, to praktycznie nie miał już ani jednego w pełni zielonego wiatraka.

Jak pokażesz foto, to wtedy będzie można ocenić, czy to naturalne odbarwienia, czy coś krzaku dolega.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 2 / / 0
Lescie zolkna jakby od zewnatrz do srodka i to cala roslina nie tylko dolne partie, i niektore maja ciemne plamki jakby wypalone
  • 12720 / 2461 / 0
^
Brzmi jak niedobór Azotu (co jest normalne na tym etapie). Nie wiem tylko, co z tymi plamkami - musiałbym zobaczyć.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.