"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
08 października 2019michass90 pisze: Tabletki reltebon mozliwe do podania iv ?
Pisałam o nich w temacie.
Najlepsze, co uzyskałam, to niezbrylającą się w gąbkę, niereagującą natychmiast na wilgoć jak gąbka... rzecz o wyglądzie brudnego browna, po przefiltrowaniu byłoby klarowne, ale pukać to - miałabym duże obiekcje. Testowałam co prawda jak zachowuje się z krwią i również ponownie się nie zbryliło (ale to po kombinacjach alpejskich z masą i z samym procesem 'robienia'), jednak zdecydowanie nie jest to optymalna zabawka do podań dożylnych, a walczyłam na różne sposoby przez dwa największe pudełka. W żołądku zachowuje się też nie do końca jak nie-retard po rozkruszeniu, bo przyjmuje swą żelkowatą postać muskaną zaledwie kwasem solnym o stężeniu danego żołądka. Dla wysokotolerkowiczów - problem, tych nisko potrzyma dłużej niż inne tabletki zarzucone per os. Pisałam, że 4x80 oralnie nie było w stanie postawić mnie na nogi przy nie-aż-tak-jak-kiedyś dużej tolerce. Jeśli tylko masz opcję, to weź zamiennik.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.