30 czerwca 2019cjmm pisze: Hej, teraz już może być za późno, ale na przyszłość przy takich ilościach nigdy nie poddawaj się dobrowolnie karze, przeczytaj ulotke z SIN ona wyczerpuje temat, tam masz też dane kontaktowe do darmowej konsultacji prawnej - jest jeszcze opcja je wycofać i liczyć na umorzenie. Skoro to 0.6 już zmieszanego towaru z tytoniem i WORKIEM to na 99% obyłoby się bez żadnych konsekwencji.
https://sin.org.pl/wp-content/uploads/2 ... awna1.jpeg
https://sin.org.pl/wp-content/uploads/2 ... awna2.jpeg
Ja za pół grama dostałem zawiasy ale to za fetę i byłem debil bo mówiłem, że chcę jakąś karę :cheesy:
tak żeby niby miało mnie to ogarnąć, ale raczej się nie udało.
Także się nie przejmuj karą, raczej tym kto na ciebie z ucha zajebał i od teraz pilnuj tego co mówisz i robisz przy znajomych, taka rada przyjacielska. No i powodzenia.
EDIT:
O nie zauważyłem dat :cheesy:
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.