Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
W czasie poszukiwań czasem znajduję sztuki podobne do łysiczek. Choć czuję, że to nie to, to niektóre zabieram do luźnej kieszeni, żeby w domu oglądnąć i zrobić odcisk zarodników. Zauważyłem, że te "niełysiczki" bardzo źle znoszą taką podróż. Wiem z lektury, że łysiczki mają mocną nogę. Czy możecie potwierdzić, że w ogóle trzymają się bardziej kupy niż psiaki?
07 października 2019stefiuf11 pisze: Jestem początkujący, jeszcze nic nie udało mi się znaleźć. Byłem w wielu miejscach, przeszedłem wielkie pola, dzikie łąki, takie gdzie pasły się krowy od lat, takie gdzie biegały dzikie sarny, takie gdzie nic się nie pasie, zarośnięte, niezarośnięte, gęste lub nie. Grzybów mnóstwo, łysych zero. Jakieś wskazówki do tego jak szukać miejscówki? Coś robię źle czy mam pecha? Woj łódzkie
07 października 2019Ow pisze: Wiem z lektury, że łysiczki mają mocną nogę. Czy możecie potwierdzić, że w ogóle trzymają się bardziej kupy niż psiaki?
https://youtu.be/LXuv_lc9Zac
Kanciano pisze:Jak na dolnym Śląsku znalazł ktoś coś?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.