Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Trafiłem czy pudło?
rsz_img_20191006_154841.jpg
rsz_2img_20191006_154846.jpg
rsz_img_20191006_161554.jpg
rsz_img_20191006_161831.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 38 / 6 / 0
Czy to one? <3
  • 1 / / 0
Czy to to?
  • 1211 / 616 / 0
@katerka666 Nie.
@barthas42 Nie.
@kedd Nie.
Uwaga! Użytkownik Vratislav nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
czy to jest to?
IMG_20191006_180135_1.jpeg
  • 3 / / 0
Drugie podejście, trzecie zrobię chyba w Amsterdamie w jakimś coffeeshopie :-D
WP_20191004_13_09_19_Pro.jpg
  • 16 / 2 / 0
Dawno nie zbierałem i nie jestem już taki pewny swoich umiejętności, dodatkowo przebywam w innym kraju i choć wydaje mi się że to na bank to, to jednak wolę spytać żeby nie zajmować współlokatorom pół dnia ubikacji ;p
  • 59 / 11 / 0
Czy to łysiczki? Takie grzyby znalazłem dzisiaj na łące
  • 3 / / 0
trafiłem?
  • 921 / 277 / 0
@Szefuncio
Nie.
PSYCHEDELIC WARRIOR
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG

Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.