Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
cichy1777 pisze:Jakie objawy miałeś na drugi dzień po Aco-dmt? Ja właśnie przymierzam się do Aco-dmta lub ho-meta i się wacham co wybrać. A co do grzybów to dla mnie jest coś pięknego
To prawda, że grzyby potrafią zaskakiwać, i za każdym razem jest po nich inaczej. Działanie 4-AcO-DMT jest mniej zaskakujące i dzikie, przed wrzuceniem bardziej wiadomo czego się spodziewać. Cichy, lepiej bierz 4-aco. Jest głębsze niż homet, bardziej podobne do grzybów.
4-AcO-DMT faktycznie jest bardziej klarowne, myśli się na nim przejrzyściej i mimo wszystko "normalniej". Ta substancja pozwala Ci usiąść w fotelu kierowcy i spychać trip na taki tor, na jaki tylko zechcesz. Z reguły.
Grzyby natomiast... Są bardziej dzikie, pierwotne, nieprzewidywalne. Cięższe. Tu stajesz się pasażerem mogącym tylko "patrzeć" z boku - co nie oznacza oczywiście całkowitej utraty kontroli. Ale w moim odczuciu zdecydowanie trudniej jest je okiełznać. ;)
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
W moim wypadku grzyby w mniejszych dawkach są bardziej introspektywne, pozwalają dokładniej przeanalizować codzienne działania i pomóc wpaść na rozwiązania niektórych problemów. Podobnie pod tym kątem działa na mnie 4-HO-MET w dawkach do 30-40mg, a przy 4-AcO-DMT tego nie zauważyłem. Raczej mało przejmuję się "przyziemnymi" sprawami, a po prostu chłonę to co przychodzi, nie licząc tych momentów w których jak debil próbuję z tym walczyć, co też się zdarzało (No tak, narkomański mózg, to czasem takie akcje się trafią ;-) ). Może to rozbieżne działanie być jednak, choć nie musi, po prostu kwestią S&S.
blablab pisze:Hahaha. Rozbawiłaś mnie. Jadłaś więcej niż 25mg tego 4-AcO-DMT? Jeśli nie to polecam zjeść ponad 50mg i orzec po takim tripie jak to "pozwala Ci usiąść w fotelu kierowcy".
50mg co prawda nie, ale nie sądzę by 10mg zrobiło aż taką różnicę. Chociaż...?
Jak będę mieć okazję to zweryfikuję. ;)
Ta czterdziestka była jedzona w bardzo dobrym s&s i przy wyjątkowo stabilnej sytuacji emocjonalnej, może dlatego odebrałam ją w taki sposób.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
psylocyna > metocyna > miprocyna > psylocetyna
Po pierwsze przy 4 - podstawionych tryptaminach różnica między grupą hydroksylową a acetylową jest praktycznie nieistotna. Można byłoby powiedzieć, że należałoby zwiększyć dawkowanie tryptamin z grupą acetylową ze względu na większą masę molową cząsteczki - no ale z drugiej strony 4-AcO-DMT ma wyższą polarność niż 4-HO-DMT co powinno ułatwić transport przez barierę krew - mózg.
Tyle, że porównywanie 4-AcO-DMT do grzybów nie ma większego sensu - grzyby to nie tylko 4-XX-DMT
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia
W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.